Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2017

20 Απριλίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, το αναγνωστήριο μετατράπηκε σ΄ έναν χώρο χαράς και δημιουργίας.

Οι κεφάτοι μικροί μας φίλοι  που παρευρέθηκαν, μας παρέσυραν με τη διάθεσή τους και μας έφτιαξαν την ημέρα.

Τα παιδιά διάλεξαν  την πασχαλινή τους λαμπάδα και στη συνέχεια  επέλεξαν,  μέσα από πληθώρα διακοσμητικών, τα στολιδάκια με τα οποία θα την καλλώπιζαν. Ο πάγκος γεμάτος από πολύχρωμες κορδέλες, πολλών ειδών χάντρες, υφασμάτινες πεταλουδίτσες, κόκκινες πασχαλίτσες, και πολύχρωμα ξύλινα   διακοσμητικά στοιχεία, έδωσε την έμπνευση για δημιουργία.

Με ακούσματα από τους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, τα παιδιά πειραματίστηκαν με διαφορετικά υλικά και συνθέσεις, με αμείωτο ενδιαφέρον.


Τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, η υπομονή που έδειχναν  στις οδηγίες μας ,η συνεργασία μεταξύ τους, έφεραν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η κάθε λαμπάδα μοναδική και ξεχωριστή. Υπέροχα στολισμένη, με  προσωπικό γούστο, πολύ φαντασία  και  μεράκι από  κάθε παιδί. Κάθε μία αποτελούσε πραγματικό έργο τέχνης. Το αποτέλεσμα έδειξε σε όλους μας πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά, όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε με το Εργαστήρι  που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών αλλά και το πλούσιο υλικό που προσφέρθηκε από Επαγγελματίες ανθρώπους της πόλης μας, που χωρίς τη βοήθειά τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν πνοή ελπίδας για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι και πολύ περισσότερο  εκείνοι.

Γι’  αυτό, τους ευχαριστούμε ολόψυχα,  για την  πολύτιμη προσφορά τους αλλά και τη στήριξή τους στο έργο της Βιβλιοθήκης, δίνοντας χαρά σε πολλά παιδιά και συγκεκριμένα :

-Τη Βιοτεχνία Κηροπλαστικής κ. Χασιώτη Γεωργίου για τη διάθεση λαμπάδων

-Το κατάστημα Κεριών  κ. Μπιζιούρα Γεωργίου για τη διάθεση λαμπάδων

-Το κατάστημα  «ΛΕΝΑ» κ. Δρουδάκη Λένας για τη διάθεση διακοσμητικών

-Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοκίνηση –Παιχνιδούπολη» κ. Λίτσα Σουζάνας για τη

διάθεση διακοσμητικών και κορδελών


-Το βιβλιοπωλείο « Βιβλιόκοσμος»  κ. Καραγιάννη Γιάννη για τη διάθεση

διακοσμητικών και κορδελών

Το βιβλιοπωλείο « Ζάππας» κ. Ευαγ. Ζάππα για τη διάθεση διακοσμητικών και κορδελών

-Το επιπλoποιείο του κ. Μπαλιάμη Κων/νου για τη διάθεση ξύλινων  διακοσμητικών.

Τέτοιες πράξεις αποτελούν έμπρακτη προσφορά και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και αναμφίβολα προσφέρουν χαρά σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

This entry was posted on Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2017 at 17:39 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply