Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λύσεις για να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά -Βάλε τέλος στις δυσάρεστες εκπλήξεις στο σπίτι σου

17 Απριλίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Λατρεύεις την άνοιξη, τις δροσερές ηλιόλουστες μέρες στο μπαλκόνι και τις πρώτες γουλιές παγωμένου καφέ; Η αγαπημένη σου εποχή, δυστυχώς, έρχεται με μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις!

Είτε μένεις στην εξοχή, είτε στο κέντρο της πόλης, οι κατσαρίδες δεν πρόκειται να αφήσουν το σπίτι σου στην ησυχία του ούτε τη φετινή χρονιά. Μόλις περάσει ο Μάρτιος ακούν το κάλεσμα και εμφανίζονται από το πουθενά στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού. Αν, λοιπόν, παθαίνεις σύγκρυο κάθε φορά που βλέπεις μπροστά σου τα «μικρά» τέρατα υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις χωρίς να καταφύγεις αμέσως στα εντομοκτόνα.


Καλό καθάρισμα

Οι κατσαρίδες αγαπούν οτιδήποτε βρώμικο. Το κλειδί, λοιπόν, για να τις κρατήσεις μακριά από το σπίτι σου είναι να καθαρίζεις τακτικά και σε βάθος όλα τα κρυφά σημεία. Αγαπημένη φωλιά όλων των ζωυφίων είναι φυσικά τα σκουπίδια. Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουμε σχεδόν άπαντες είναι ότι αφήνουμε τις σακούλες των σκουπιδιών σφραγισμένες μέσα στην κουζίνα.

Αν θέλεις οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες να παραμείνουν μακριά από το σπίτι σου θα πρέπει να πετάς αμέσως όλα τα στερεά και υγρά υπολείμματα τροφίμων που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή των κατσαρίδων.

Ζάχαρη και Σόδα –  To θανατηφόρο μείγμα

Δεν χρειάζεται να ψεκάσεις ολόκληρο το σπίτι με χημικά αν το πρόβλημα δεν έχει πραγματικά φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος που μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια. Αν έχεις εντοπίσει τα σημεία εισβολής ή τις φωλιές των ανεπιθύμητων επισκεπτών ρίξε τοπικά ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ζάχαρης. Έχοντας δοκιμάσει ήδη αυτή τη λύση γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι δραστική.


Μπλε οινόπνευμα

Σε περίπτωση που βρεθείς αντιμέτωπος/-η με τον εχθρό μην επιχειρήσεις σε καμία περίπτωση να του ρίξεις νερό για να τον εξοντώσεις. Όχι μόνο δεν θα πεθάνει αλλά θα συνεχίσει να κολυμπά απολαμβάνοντας τη διαδικασία. Αν θέλεις να τον εξολοθρεύσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα ή σπρέι για τα μαλλιά. Μόλις ηρεμήσεις θα πρέπει να τον περιμαζέψεις και να αναζητήσεις μία πιο σίγουρη λύση για την εξαφάνισή του. Αφού εντοπίσεις την περιοχή από όπου εμφανίστηκε θα πρέπει να την καθαρίσεις πάρα πολύ καλά!

Φυσικά υπάρχουν και δραστικότερες λύσεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς πριν να είσαι σίγουρος/-η για το μέγεθος του!

This entry was posted on Δευτέρα, 17 Απριλίου, 2017 at 13:47 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply