Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τόσκας για «τρομοδέματα»: Βερολίνο- Παρίσι μιλούν για ενέργεια μικρής σημασίας

19 Μαρτίου, 2017 by Σταματίνα

Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε θέματα ασφάλειας, δηλώνει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Real News.

Αναφερθείς δε στα τρομοδέματα σημειώνει ότι ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία σε μία προσπάθεια διαλεύκανσης κάθε πτυχής. Ο κ. Τόσκας διαβεβαιώνει πως οι παλιές μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εξαρθρωθεί, και αποδίδει τις συγκεκριμένες ενέργειες σε «ουρές» που θέλουν να δείξουν ότι η τρομοκρατία υπάρχει ακόμη και δεν τελείωσε. «Βερολίνο και Παρίσι (οι παραλήπτριες χώρες των φακέλων) μιλούν για ενέργεια μικρής σημασίας» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

Ερωτηθείς για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και τους «μπαχαλάκηδες» καθώς και για την κριτική που του ασκεί η ΝΔ, απαντά ότι η ΝΔ θα έπρεπε να προβεί σε αυτοκριτική για την περίοδο που ήταν κυβέρνηση.

«Τολμήσαμε επιχειρήσεις σε Εξάρχεια, Δυτική Αττική, εξουδετερώσαμε σημαντικά στελέχη της τρομοκρατίας, όπως η Ρούπα» τονίζει και προσθέτει ότι δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας καθώς η Αριστερά είναι ο κυριότερος αντίπαλος της βίας σε συνθήκες δημοκρατίας.

Αρνούμενος την κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν πυρήνες της Χ.Α μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, τονίζει πως η αστυνομία δουλεύει συντεταγμένα με βάση το θεσμικό της ρόλο.

Για τις καταλήψεις σε δημόσια κτήρια, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Τόσκας είπε πως αυτές οι πρακτικές παραβιάζουν κατοχυρωμένα δικαιώματα. «Θα πρέπει τα κτήρια να χρησιμοποιούνται από την κοινωνία και όχι από ομαδούλες που τα καταλαμβάνουν προκειμένου να ιδρύσουν εκεί το «οχυρό» τους», είπε, συμπληρώνοντας πως εκείνοι που καταλαμβάνουν χώρους για δικό τους όφελος, προσεγγίζουν το νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό σε επίπεδο αντίληψης και όχι τις αντιλήψεις της Αριστεράς που έχουν σχέση με την κοινωνική χρήση κτηρίων.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2017 at 21:16 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply