Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

6 πράγματα που μπορεί να σου συμβούν την πρώτη φορά που θα κάνεις βελονισμό

16 Δεκεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

Αν δεν έχεις εμπειρία από βελονισμό και δεν ξέρεις και πολλά πράγματα γι’ αυτόν, τότε λογικά θα απορείς πώς είναι δυνατόν κάποιος με τη θέλησή του να δέχεται να του καρφώσουν βελονίτσες.

Γι’ αυτό και η θεραπεύτρια βελονίστρια Ρο Τζουλιάνο περιγράφει τα έξι πράγματα που μπορούν να συμβούν αν κάποιος κάνει βελονισμό.

  • Μπορεί να αισθανθείτε πιο χαλαροί

Ο στόχος του βελονισμού είναι να επιτύχετε την καλύτερη ροή του τσι και του αίματος στο σώμα σας. Με τις βελόνες διεγείρονται διάφορα φυσιολογικά συστήματα που προάγουν την αυτο-επούλωση. Ετσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να νιώσετε μετά τη θεραπεία είναι μια αίσθηση ηρεμίας.

  • Μπορεί να αισθανθείτε γεμάτοι ενέργεια 

Ο βελονισμός μπορεί, επίσης, να διεγείρει τον εγκέφαλο έτσι ώστε να παράγει ενδορφίνες και σεροτονίνη, οι οποίες σε ορισμένους δημιουργούν ηρεμία και σε άλλους περισσότερη ενέργεια.

  • Μπορεί να αισθάνεσαι ότι πεινάς 

Με το τσι να ρέει ομαλά στο σώμα σας, μπορεί να σταλούν σήματα για τροφή προκειμένου αυτή να βοηθήσει στη διαδικασία της επούλωσης. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της όρεξης.

  • Μπορεί να αισθανθείτε ότι διψάτε 

Ολες οι εσωτερικές… μετακινήσεις με την αύξηση της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα μπορεί να σας κάνουν να διψάτε. Καθώς πίνετε περισσότερο νερό, πάντως, θα σας βοηθήσει και στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη διαδικασία της επούλωσης.

  • Μπορεί να αισθανθείτε ότι σας πέρασαν οι πόνοι 

Μετά από μια συνεδρία βελονισμού μελέτες έχουν δείξει ότι τα κέντρα εκείνα του οργανισμού που επηρεάζονται από τα παυσίπονα ή τα λοιπά χάπια που βοηθούν στην ανακούφιση των πονών των μυών και της δυσφορίας, γίνονται πιο δεκτικά. Δηλαδή, αντιδρούν καλύτερα και τα χάπια για τους μυικούς πόνους πιάνουν γρήγορα.

  • Μπορεί απλά να μην αισθανθείτε τίποτα 

Ανάλογα με τα συμπτώματα που σας οδήγησαν στον βελονιστή μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από μια συνεδρίες για να νιώσετε ανακούφιση. Πολλές φορές οι αλλαγές είναι αργές και ανεπαίσθητες, ειδικά κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων της θεραπείας.

bovary


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016 at 22:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply