stauropodi

Πώς επηρεάζεται η ποιότητα της υγείας του σώματός σας, από το σταύρωμα των ποδιών

1. Μουδιάζουν οι μύες του σώματος

Όταν κάθεστε σε αυτή τη στάση, ασκείται πίεση στο περωνιαίο νεύρο, στο πίσω μέρος του γονάτου, το οποίο παρέχει στήριξη στο κάτω μέρος των ποδιών. Θα παρατηρήσετε, όταν κάτσετε στη στάση αυτή πολλή ώρα, πως θα αρχίσετε να νιώθετε έναν πόνο σαν να σας τσιμπάνε με βελόνες. Αν συμβεί αυτό, κάντε ένα ζωηρό μασάζ στου μύες ώστε να επαναφέρετε την ομαλή κυκλοφορία στις φλέβες.

2. Παραλύουν τα νεύρα των ποδιών

Αν παραμείνετε σε αυτή τη στάση για αρκετή ώρα, αρχίζουν και παραλύουν τα νεύρα του ποδιού. Ένα χαρακτηριστικό σημάδι αυτού του συμπτώματος είναι πως δεν θα μπορείτε να σηκώσετε κανονικά τα δάχτυλα του ποδιού σας. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο αλλάξτε αμέσως στάση σώματος.

3. Αυξάνεται η αρτηριακή πίεση

Θα έχετε παρατηρήσει πως αν κάποιος γιατρός θέλει να μετρήσει την αρτηριακή σας πίεση, σας ζητάει να κάτσετε άνετα με τα χέρια χαλαρά και τα πόδια σας σε ευθεία. Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι το αίμα κυκλοφορεί κανονικά και μπορεί να μετρηθεί η πίεση, δίνοντας τη σωστή τιμή. Όταν σταυρώνετε τα πόδια σας, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και αυτό συμβαίνει διότι, με τη στάση αυτή, το αίμα κατευθύνεται από τα πόδια προς το στήθος, με αποτέλεσμα να πηγαίνει περισσότερο αίμα στην καρδιά.

4. Υιοθετείτε κακή στάση σώματος

Όταν κάθεστε με σταυρωμένα τα πόδια πολύ ώρα, αναγκάζετε το σώμα σας να υιοθετεί μια ανθυγιεινή στάση σώματος. Οι ώμοι σας τείνουν να γίνουν κυρτοί, αφού γέρνουν μπροστά, τα ισχία σας επιβαρύνονται και προκαλείται πόνος στη μέση και τον αυχένα.

E-Daily


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.