Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι 10 πιο ακριβοί δρόμοι του κόσμου (εικόνες)

1 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

monaco
Οι καλύτερες περιοχές για να μείνεις, από την Κίνα μέχρι την Αμερική, σε περίπτωση που πιάσεις το Τζόκερ.

«Τα λεφτά πάνε στα λεφτά» λέει ο σοφός λαός, και φαίνεται ότι δεν έχει άδικο: με την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι πλούσιοι είναι οι κερδισμένοι στην όλη υπόθεση, και το χάσμα μεταξύ του κόσμου των δύο ταχυτήτων αυξάνεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Credit Suisse, ο παγκόσμιος πλούτος δεν εξατμίζεται αλλά συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων, με το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει στην κατοχή του το 86% του πλούτου της γης!

Αυτό το 10% θα μπορούσε μάλλον να ζήσει στους δρόμους που θα σας παρουσιάσουμε εν συνεχεία, όπου το τετραγωνικό μέτρο είναι «χρυσός» και πωλείται σε εξωπραγματικές, για τον μέσο άνθρωπο – τιμές που ξεπερνούν ακόμη και τα 100.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο σε κάποιες περιπτώσεις! Ας δούμε λοιπόν την λίστα με τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου, όπως τη δημοσίευσε το Billionaire.com.

1. Pollock’s Path, The Peak, Χονγκ Κονγκ.

Το Pollock’s Path είναι ο πιο ακριβός δρόμος του πλανήτη, με την τιμή του τετραγωνικού μέτρου να ανέρχεται στα 120.000 δολάρια.

2. Kensington Palace Gardens, Λονδίνο

Στη δυτική αυτή πλευρά του κεντρικού Λονδίνου, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα του κόσμου, η τιμή του τετραγωνικού μέτρου κυμαίνεται στα 107.000 δολάρια.

3. Avenue Princesse Grace, Μονακό

Με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η μέση τιμή του τετραγωνικού στα σπίτια του διάσημου αυτού δρόμου του Μονακό ανέρχεται στις 86.000 δολάρια, έχοντας πέσει από τα 135.000 δολάρια που ήταν παλαιότερα.

4. Boulevard du Général de Gaulle, Cap Ferrat, Γαλλία

Στην άλλοτε γειτονιά του Charlie Chaplin, στη μεσογειακή Κυανή Ακτή στο Cap Ferrat, το τετραγωνικό μέτρο κοστίζει 79.000 δολάρια.

5. Paterson Hill, Σιγκαπούρη

Κοντά στον δρόμο Orchard Road, στην πιο εμπορική περιοχή της Σιγκαπούρης, βρίσκεται το Paterson Hill, όπου το τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται στα 45.000 δολάρια.

6. Chemin de Ruth, Γενεύη, Ελβετία

Στο κέντρο της ελβετικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Cologny, βρίσκεται ο παρών δρόμος, όπου το τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει 37.000 δολάρια.

7. Romazzino, Σαρδηνία

Ο λόφος Romazzino αποτελεί μία από τις πιο ακριβές περιοχές της ακτής Smerelda στη Σαρδηνία, με την τιμή του τετραγωνικού μέτρου να αγγίζει τα 32.900 δολάρια.

8. Ostozhenka, Μόσχα

Στον πιο ακριβό αυτόν δρόμο της Ρωσίας, που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας, το τετραγωνικό μέτρο κοστίζει 29.000 δολάρια.

9. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη

Στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ειδικά στα τετράγωνα ανάμεσα στην 59η και 96η οδό, που έχουν απρόσκοπτη θέα στο Central Park, η τιμή του τετραγωνικού μέτρου ανέρχεται στα 28.000 δολάρια, κάτι που δικαιολογεί και την ύπαρξη δημοφιλών προσώπων στην περιοχή.

10. Avenue Montaigne, Παρίσι

Στη λεωφόρο αυτή της «υψηλής ραπτικής», η μέση τιμή για το τετραγωνικό μέτρο φτάνει τα 26.000 δολάρια.

 

 

protothema


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2016 at 22:04 and is filed under 10, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply