psarrasΈβλεπα τις προάλες στο Nova Classic Zone ένα παλιότερο ημιτελικό πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ηρακλή και Παναθηναικό . Ο Ηρακλής  με Μπρούκς και Μπάεφ και ο ΠΑΟ με Αγκάμεζ και πασαδόρο το δικό μας Σάκη Ψάρρα . Έναν απ΄τους δύο μεγαλύτερους αθλητές που έβγαλαν έως τώρα τα Γρεβενά. (Ο άλλος είναι φυσικά ο Τεράστιος Μιχάλης Χαντές) . 

Τι να πρωτογράψω για το Σάκη με αφορμή την πρόσφατη λήξη της μοναδικής του καριέρας  . Μιλάει απο μόνη της . Επιγραμματικά , έπαιξε με επιτυχία σε Ο.Σ.Φ.Π. – ΑΡΗ – ΠΑΟΚ – ΠΑΟ και στο εξωτερικό στην Ιταλική Ραβέννα και τη Γαλλική Ναρμπόνε .Κέρδισε 10 τίτλους και ψηφίστηκε ο παίκτης με το αποτελεσματικότερο σέρβις στο Ιταλικό πρωτάθλημα , ενώ χρίστηκε 28 φορές διεθνής πρίν κλείσει στα 42 του στον ιστορικό Εθνικό . Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος ? 

Αυτό που εγώ όμως θα ήθελα να τονίσω μ’αυτό το άρθρο , είναι ότι ο Σάκης  ήτανε ο 1ος στα χρονικά Επιθετικός Πασαδόρος . Αποτελούσε μια μόνιμη απειλή για τον αντίπαλο απ’το 3 . Μπορούσε ανα πάσα στιγμή να πλασάρει  άλλα και να καρφώσει αμέσως μετά τη πρώτη μπάλα , κάτι που που προκαλούσε μεγάλο μπελά για τον αντίπαλο κεντρικό μπλοκέρ .  Αυτό το επιθετικό θεαματικό παιχνίδι το βλέπαμε πρώτη φορά από Έλληνα πασαδόρο .
Δε θα ξεχάσω ποτέ ένα  Final Four κυπέλλου με το ΠΑΟ που το κέρδισε κυριολεκτικά μόνος του . Μπήκε μέσα απ’το πάγκο και στον ημιτελικό και στο τελικό και γύρισε μόνος του δύο χαμένα για την ομάδα του παιχνίδια . Με δεκάδες κερδισμένους προσωπικούς πόντους απο πλασέ , επιθέσεις και σέρβις , άλλα και πάσες που έβγαζαν τους συμπαίκτες του μόνους .
Έχουμε δεί Κεντρικούς και ακραίους να γυρνάνε μόνοι τους παιχνίδια , άλλα  πασαδόρο εγώ δεν είχα ξαναδεί .
Επίσης αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι ο Σάκης ήτανε κάθε μέρα , όλη μέρα στο γήπεδο . Ακόμα και με 39 πυρετό . Ξεκινούσε τη προθέρμανση του το μεσημέρι όταν είχαμε προπόνηση οι Παίδες , συνέχιζε το απόγευμα με τις Γυναίκες που δεν είχαν ποτέ 2η πασαδόρο και τελείωνε στις 12 το βράδυ με τη σκληρή προπόνηση των αντρών . 
Τέτοια παραδείγματα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας Φίλοι Γρεβενιώτες.
Μπράβο σου Σάκη μου για όλα όσα πέτυχες και καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις να κάνεις απο δώ και πέρα .  

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.