Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλβανία: Η καλλιέργεια χασισόδεντρων αυξήθηκε φέτος κατά 25%

18 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

has708

Η Αλβανία παραμένει μία από τις κυριότερες χώρες παραγωγής ναρκωτικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση της ιταλικής αστυνομίας την οποία επικαλούνται τα αλβανικά ΜΜΕ.

Όμως οι αλβανικές αρχές απορρίπτουν κάτι τέτοιο. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Άλτιν Κιάτο, «Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δενδρύλλια κάνναβης και χασισόδεντρα, και αυτό αποδεικνύει ότι τώρα πια υπάρχει καλύτερος έλεγχος σε όλη την επικράτεια. Και αν τα ΜΜΕ αναφέρονται καθημερινά σε επιχειρήσεις κατά των εμπόρων ναρκωτικών και των καλλιεργειών, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί οι εκτάσεις με καλλιέργειες χασισόδεντρων, αλλά η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών”.

Σύμφωνα με τον κ. Κιάτο, η αλβανική αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της κατά της καλλιέργειας κάνναβης σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία, η οποία παρακολουθεί τις προβληματικές περιοχές από αέρος.#Μόνο χθες στο Τεπελένι, στην νότια περιοχή της χώρας, καταστράφηκαν 23.000 χασισόδεντρα.
Οι εκτάσεις με καλλιέργειες χασισόδεντρων φέτος αυξήθηκαν κατά 25%, όπως ανέφερε πριν από λίγες εβδομάδες η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», που επικαλείται έκθεσης της ιταλικής αστυνομίας.#Η τελευταία αυτή έκθεση κάνει λόγο για μια δραματική κατάσταση, καθώς αναφέρει ότι η κάνναβη καλλιεργείται σε 363 περιοχές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τα αλβανικα ΜΜΕ, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν την Αλβανία ως έναν από τους κύριους παραγωγούς κάνναβης στην Ευρώπη.#Η έκθεση αναφέρει ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη τα κέρδη απο τα ναρκωτικά ανέρχονται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων αυτών περνούν στα χέρια των αλβανικών εγκληματικών ομάδων.

Η αλβανική αντιπολίτευση έχει ισχυριστεί επανειλημμένα ότι το 30% των κερδών από τα ναρκωτικά που παράγονται στη χώρα πηγαίνει στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος – σύμφωνα με κατηγορίες του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Έντι Πάλοκα – θα τα χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει τις επόμενες εκλογές, το 2016.

iefimerida

 


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016 at 00:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply