Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκινούν οι έλεγχοι για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε Βουλγαρία και Κύπρο

17 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

synora.13.8.708

«Σαφάρι» ελέγχων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, με έδρα στη Βουλγαρία και την Κύπρο, ξεκινούν οι φορολογικές αρχές.

Στόχος να εντοπιστούν όσες χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες για να αποφύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα, ή να καταβάλουν μικρότερη φορολογία. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται η «Καθημερινή», το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και αμέσως μετά θα σταλούν στην Αθήνα οι λίστες με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις βουλγαρικών και κυπριακών επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται Ελληνες.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυκλώματα που «στήνουν», επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου ο φόρος επί των κερδών είναι 10%, ενώ στην Ελλάδα 29%.

Το κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στην «Καθημερινή» τόνισε θα ότι θα επιβληθεί πολύ μεγάλο πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις εντοπισθούν ότι επί της ουσίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους είναι στην Ελλάδα, προκειμένου να ανακοπεί η δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2016 at 16:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply