Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λίπος στην κοιλιά: Οι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

3 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

bigstock-Fat-Woman-60845222

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μόνο

αντιαισθητικό, αλλά αποτελεί παράγοντα κινδύνου και για πολλές ασθένειες.

 

Αν δεν ακολουθείτε υγιεινή διατροφή και δεν κάνετε γυμναστική, είναι πιθανό να έχετε λίπος στην κοιλιά ή πολλούς πόντους στην μέση.

Εάν όμως προσέχετε τη διατροφή σας και γυμνάζεστε καθημερινά, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να χάσετε το λίπος, πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν τις εξής παραμέτρους:

Έλλειψη ύπνου

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία, αφού επηρεάζει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη. Μπορεί όμως να αυξήσει και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, ειδικά αν κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες κάθε βράδυ.

Ηχορύπανση

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες που σύμφωνα με τους ειδικούς ευθύνεται για την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά, μπορεί να αυξηθεί λόγω ηχορύπανσης. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Karolinska της Στοκχόλμης, οι ενήλικες που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή δρόμους με κίνηση έχουν περισσότερους πόντους στη μέση συγκριτικά με ανθρώπους που ζουν σε πιο ήσυχες γειτονιές.

bigstock Fat Woman Give Up Wearing Her 61862801

Διαιτητικά ποτά

Τα διαιτητικά ποτά και τα αναψυκτικά αυξάνουν τους πόντους στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας που παρακολουθούσε 700 ενήλικες άνω των 65 ετών επί 9 χρόνια.

Κάπνισμα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ, το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του λίπος στην περιοχή της κοιλιά, ενώ σύμφωνα με μια διαφορετική έρευνα που εξέτασε 300 επισκέπτες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Νότιας Κορέας, το κάπνισμα συσχετίζεται με την αύξηση του σπλαχνικού λίπους που δημιουργεί προβλήματα υγείας.

onmed


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2016 at 12:36 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply