6872c3893ac5058b505224cac9dd8089_L

Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν την ανάγκη όλο και περισσότερο της χρήσης του κλιματιστικού

σε όσα σπίτια διαθέτουν, γεγονός το οποίο πέρα απ’ το κόστος, δυσχεραίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.Υπάρχουν ωστόσο μερικοί τρόποι και “κόλπα” για να κρατήσετε περισσότερο δροσερό το σπίτι σας τις ημέρες του καύσωνα και να κάνετε καλύτερη την ατμόσφαιρα για τα παιδιά σας. Δείτε μερικές συμβουλές…

1. Κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές
Έχοντας τις κουρτίνες των δωματίων σας κλειστές μπορεί να έχετε λιγότερο φυσικό φως στο σπίτι αλλά κερδίζετε σε δροσιά, αφού η θερμοκρασία του σπιτιού διατηρείται σε πιο χαμηλά επίπεδα. Δοκιμάστε παράλληλα να έχετε κάποια πόρτα ανοιχτή για λίγη ώρα για να κυκλοφορεί ο αέρας.

2. Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών
Αν μπορείτε μειώστε για παράδειγμα τη λειτουργία της κουζίνας σας ή του σίδερου καθώς εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα και υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο δύσκολη. Αν έχετε το περιθώριο, για παράδειγμα, αφήστε το πολύ σιδέρωμα για μια μέρα με λιγότερη ζέστη.

3. Κατεβάστε τις τέντες την ώρα του ήλιου
Προτιμήστε να έχετε κατεβασμένες τις τέντες την ώρα που ο ήλιος “χτυπάει” στο σπίτι σας αλλά το απόγευμα και το βραδάκι σηκώστε τις ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας και δροσιά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αερίζεται το σπίτι σας και δημιουργείται ένα ήπιο ρεύμα δροσιάς.

baby


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.