Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερχεται το ξεχασμένο «χαράτσι» για το Κτηματολόγιο – Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν

15 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

ktimatologio-708_0

Δεν έχουν τέλος οι λογαριασμοί που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αφού τώρα έρχεται να προστεθεί και ένα ξεχασμένο «χαράτσι».

Πρόκειται για το πάγιο τέλος κτηματογράφησης και θα το πληρώσουν περί τα 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους στα πρώτα προγράμματα κατάρτισης του Κτηματολογίου (1997-1999).

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος πρόκειται για ποσό 35 και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους αντίστοιχα, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους, τότε, δεν υποχρεούνταν στην καταβολή του τέλους, όπως ισχύει για τα μετέπειτα προγράμματα.

Σύμφωνα με την Εταιρία Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων (ΕΚΧΑ) Α.Ε., μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά, στους εν λόγω ιδιοκτήτες, τα «ραβασάκια» για την πληρωμή των τελών κτηματογράφησης 35 και 20 ευρώ ανά ιδιοκτησία που δήλωσαν στο πρώτο πρόγραμμα. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παραλάβουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ, με τους κωδικούς του TAXIS.

Στον «αέρα» τα ακίνητα όσων δεν τα είχαν δηλώσει
Σοβαρό όμως πρόβλημα προκύπτει για όσους δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους στα προγράμματα κτηματογράφησης, καθώς θα θεωρηθεί ότι η ιδιοκτησία είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2016 at 22:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply