epixeirisi_idrotas_apomakrunsi_kitrinon_lekedon_apo_ta_rouxa_sas_2Αγαπάς το καλοκαίρι όχι όμως και τον ιδρώτα που προκαλεί.

καλοκαίρι είναι, για πολλούς λόγους, αγαπημένη εποχή. Ωστόσο, τίποτα όμορφο δεν είναι χωρίς κόστος σ’ αυτή τη ζωή και από αυτό τον “κανόνα” δεν μπορεί να ξεφεύγει και το καλοκαίρι.

Δεν μπορεί να μην έχεις βιώσει την τραγωδία που ακούει στο όνομα “ιδρώτας”, μεσούντος καύσωνα, αν επιλέξεις να φορέσεις πχ. χρωματιστά ή συνθετικά ρούχα.

Επειδή όλες, λίγο-πολύ, έχουμε ζήσει εξαιρετικά αμήχανες στιγμές εξαιτίας του ιδρώτα μας, σου παρουσιάζουμε 4 τρόπους με τους οποίους θα ξεχάσεις την ιδρωμένη όσο και άβολη όψη σου.

1) Χρησιμοποίησε το αποσμητικό σου τη σωστή ώρα

Πιθανώς να μην ξέρεις (ούτε κι εμείς μέχρι πρότινος) ότι το αποσμητικό δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό όλες τις ώρες της ημέρας. Καλό θα είναι να το εφαρμόζεις το βράδυ πριν κοιμηθείς, γιατί τότε το δέρμα είναι πιο στεγνό από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας και έτσι το αποσμητικό μπορεί ευκολότερα να “εισβάλει” στους πόρους του σώματός σου, αποτρέποντας μελλοντική εφίδρωση.

2) Διάλεξε τα ρούχα σου με σοφία

Αν, με 38 βαθμούς Κελσίου, στις 2 το μεσημέρι, βγεις έξω φορώντας ακρυλικά και συνθετικά υφάσματα, τότε είσαι άξια της τύχης σου. Δεν υπάρχει πιο σοφή επιλογή, ειδικά για εσένα που ξέρεις ότι έχεις προβλήματα υπερβολικής εφίδρωσης, από το να φοράς βαμβακερά ρούχα ή εκείνα με αντι-ιδρωτική σύνθεση. Ναι, μάλλον θα σου κοστίσουν κάτι παραπάνω, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει ολοφάνερα.

3) Μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις αν ιδρώνεις εύκολα και πολύ, είναι να προσέχεις πάρα πολύ το μακιγιάζ σου. Το βαρύ make up σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι κολακευτικό έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον όταν δεν μπορείς να σταματήσεις τον τρεχούμενο ιδρώτα από το πρόσωπό σου. Προτίμησε ελαφριές βάσεις με αντιηλιακή προστασία και -εννοείται- αδιάβροχη μάσκαρα. Θα γλιτώσεις από πολλούς μπελάδες.

4) Να είσαι πάντα σε εγρήγορση

Χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες, ακόμα και τα φίλτρα της καφετιέρας μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στις δύσκολες ώρες της εφίδρωσης. Με το που θα νιώσεις το πρόσωπό σου να γυαλίζει, βγάλε κάτι απ’ όλα αυτά από την τσάντα σου και λύσε ή έστω βελτίωσε το πρόβλημα στο πι και φι.

ladylike


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.