Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να κάνετε το σύντροφό σας να συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού

12 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

ffsdfa-735x459

Συμβουλές για μία πιο ισότιμη σχέση.

Όταν έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού, είτε αυτό αφορά το πλύσιμο των πιάτων, είτε το άπλωμα των ρούχων, περιέργως, ο κλήρος πέφτει πάντα σε εσάς.

Είναι λογικό λοιπόν να αναρωτιέστε γιατί -αφού βρίσκεστε σε σχέση ή σε γάμο- οι δουλειές του σπιτιού να μην μοιράζονται και γιατί να είστε εσείς ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές; Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 από το Bureau of Labor Statistics διαπίστωσε ότι, παρά την πρόοδο της ισότητας σε άλλους τομείς, οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι από τους άντρες. Και αυτό είναι εκνευριστικό και άδικο!

Τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή την ανισότητα; Ενδεχομένως οι ξεπερασμένες κοινωνικές προσδοκίες (μερικές φορές απορρέουν από την παιδική ηλικία) καθώς και η τάση του ενός συντρόφου για κυριαρχία (συνήθως των αντρών). Από την άλλη οι γυναίκες πιστεύουν ότι μόνες τα καταφέρνουν καλύτερα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν και περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις.

newsbeast

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2016 at 18:36 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply