Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα 5 φρούτα με την περισσότερη –και τη λιγότερη- ζάχαρη

2 Μαΐου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
kerasiaΦρούτα με πολλά και λίγα σάκχαρα: Όχι δεν έχουν πρόσθετα σάκχαρα – αλλά και πάλι θα

πρέπει να έχεις μια γενική ιδέα για το πόση ζάχαρη παίρνεις όταν τα τρως. Βέβαια, τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν τα φρούτα είναι σίγουρα προτιμότερα από τα πρόσθετα αυτό όμως δεν κάνει τα σάκχαρα των φρούτων εντελώς αθώα.

Λίγα σάκχαρα: Κράνμπερις

Ένα φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερις δίνει μόλις τέσσερα γρ. σάκχαρα.

Πολλά σάκχαρα: Μάγκο

Το αρωματικό αυτό εξωτικό φρούτο δίνει σε κάθε φλιτζάνι περίπου 23 γρ. σάκχαρα. Προσφέροντας όμως πάνω από το ένα τρίτο της ημερήσιας ανάγκης σου σε βιταμίνη Α, αυτή η μερίδα συμβάλει και στην καλή υγεία των ματιών σου.

Lychee_Fruit_001

Πολλά σάκχαρα: Λίτσι

Με 29 γρ. σάκχαρα ανά φλιτζάνι, αυτό το εξωτερικό φρούτο σου δίνει πολλή ζάχαρη και έχει αρχίσει να κατακτά και την ελληνική αγορά. Να γιατί όμως μπορείς να το καταναλώνεις, έστω και με μέτρο: Σου δίνει επίσης 136 mg ασβέστιο, όταν η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 75 mg.

avocado2312

Λίγα σάκχαρα: Αβοκάντο

Το ξέρουμε πως δεν είναι το πρώτο φρούτο που σου έρχεται στο μυαλό, όμως ένα ολόκληρο ωμό αβοκάντο έχει μόνο ένα γραμμάριο σάκχαρα. Επιπλέον, περιέχει ένα σωρό ωφέλιμα λιπαρά που θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρα.

Πολλά σάκχαρα: Σύκα

Ένα φλιτζάνι σύκα περιέχει 27 γρ. σάκχαρα, ή περίπου όσο μια γκοφρέτα. Σε αντίθεση με τη γκοφρέτα, βέβαια, τα σύκα σου προσφέρουν μεγάλες δόσεις φυτικών ινών και καλίου.

Berries και φρούτα

Λίγα σάκχαρα: Σμέουρα

Αυτό το εξαιρετικό συστατικό για τα smoothie σου προσθέτει στη διατροφή σου πέντε γρ. σάκχαρα ανά φλιτζάνι. Bonus: Τα σμέουρα έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τους άλλους καρπούς του δάσους, οπότε σε χορταίνουν.

Πολλά σάκχαρα: Κεράσια

Ένα φλιτζάνι κεράσια, μαζί με τα κουκούτσια, έχει περίπου 18 γρ. ζάχαρη. Ευτυχώς, σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ!

shape

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Μαΐου, 2016 at 14:53 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply