Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παρέμβαση της ΠΕΙΡΑΣ για το αγγελιόσημο!

29 Απριλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

peirasΜε επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσο η ΠΕΙΡΑΣ παρεμβαίνει στο θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη με το αγγελιόσημο:

Όπως επισημαίνεται, από την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το αγγελιόσημο στα ραδιόφωνα της περιφέρειας ζητάμε από τους εκάστοτε κυβερνώντες να μας απαλλάξει από αυτό το ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ για εμάς ΒΑΡΟΣ.

Αντίθετα με τις Τοπικές Εφημερίδες οι οποίες όχι μόνο εξαιρούνται από την επιβάρυνση με αγγελιόσημο για τις καταχωρήσεις σε αυτές, αλλά εισπράττουν μέρος αυτού, η προβολή στο Τοπικό Ραδιόφωνο επιβαρύνεται με 21.5% αγγελιόσημο σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 2644/1998 αυξάνοντας το κόστος προβολής σε μέρος διαφημιζομένων, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα σε ιδιοκτήτες ή εργαζομένους στα Μέσα μας.

Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ερμηνεία του άρθ 16 σχετικά με τον υπόχρεο καταβολής, και τον γραφειοκρατικό φόρτο και κόστος με το οποίο επιβαρύνονται τα μέλη μας, η ανταγωνιστικότητα μας σε σχέση με τα τοπικά έντυπα πλήττεται άμεσα.


«Πιστέψαμε ότι με την αποφασιστικότητα που διακρίνει την σημερινή Κυβέρνηση, θα απαλλασσόμαστε δια παντός από αυτό το μη ανταποδοτικό ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ» αναφέρεται στην επιστολή η οποία καταλήγει:

«Διαβάζουμε σήμερα ότι το Υπ. Εργασίας συγκαλεί τριμερή συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου) και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η ΠΕΙΡΑΣ, το μόνο Σωματείο εργοδοτών Ρ/Σ της Περιφέρειας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης), που επιβαρύνονται χωρίς λόγο, δεν προσεκλήθη.

Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ατυχή απόφαση σας να μην καλέσετε τα ραδιόφωνα της περιφέρειας και παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη / διαβιβαστεί στους αρμόδιους που περιφρονούν τον κλάδο μας (αλλά του ζητούν να πληρώνει Αθηναϊκά Ταμεία) ότι η θέση μας είναι πάγια και σταθερή: Κάντε ότι θέλετε με το Ταμείο των Αθηναίων δημοσιογράφων, αρκεί να περιληφθεί διάταξη που θα μας απαλλάσσει από αυτό το ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ.»

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Απριλίου, 2016 at 14:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply