Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Adidas θα βγάλει αθλητικά παπούτσια και φόρμες από πλαστικά απορρίμματα

17 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

re-708_27

Ο γερμανικός όμιλος Adidas θα διαθέσει φέτος στην αγορά συλλογή αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων κατασκευασμένων από πλαστικά απορρίμματα, τα οποία περισυνελέγησαν στους ωκεανούς, ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

“Η ιδέα είναι να αναπτυχθούν ανακυκλωμένα υλικά που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα καινούργια υλικά”, εξήγησε ο Φρανκ Χένκε, υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος του ομίλου, δεύτερου παγκοσμίως μετά τον αμερικανικό Nike.

H εταιρία εξερευνά διάφορα πεδία και συνεργάζεται με εταίρους όπως η γερμανική χημική βιομηχανία BASF. Ένα πρώτο στάδιο θα είναι η εμφάνιση στα μαγαζιά φέτος προϊόντων φτιαγμένων από πλαστικές σακούλες που περισυνελέγησαν στη θάλασσα, οι οποίες συνιστούν μάστιγα για το περιβάλλον.


Η Adidas θα ήθελε να προχωρήσει πιο μακριά και να αναπτύσσει ανακυκλωμένο υλικό επ’ άπειρον. “Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος”, τονίζει ο Χένκε.

Ο όμιλος εργάζεται εντατικά για να προβάλει την εικόνα του ως υπεύθυνου παραγωγού και εργοδότη. Κατά το παρελθόν, η εικόνα της Adidas επλήγη από αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στους υπεργολάβους του, κυρίως στην Ασία. Η Adidas παρουσίασε αυτή την εβδομάδα την στρατηγική της για την αειφόρο ανάπτυξη, στην οποία δίνεται έμφαση μεταξύ άλλων στη μείωση της κατανάλωσης νερού στην αλυσίδα παραγωγής.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 17 Απριλίου, 2016 at 10:55 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply