Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Βόμβα» Λευκαρίτη: Επ’ αόριστον αποκλεισμός της Ελλάδας από την FIFA

31 Μαρτίου, 2016 by Σταματίνα

mar_12

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε περίπτωση που η FIFA αποφασίσει την τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή θα είναι ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του μέσω της αναστολής συμμετοχής της ΕΠΟ, σε διεθνές επίπεδο!

Δηλαδή, δια βίου, έως ότου η κυβέρνηση συμμορφωθεί με τις επιταγές της FIFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. «Τίθεται, ξεκάθαρα, θέμα παρέμβασης της Πολιτείας στα του ποδοσφαίρου. Και είμαι απολύτως βέβαιος πως αν αποφασίσει η FIFA να επιβάλλει τιμωρία, αυτή θα είναι ο επ’ αόριστον διεθνής αποκλεισμός της Ελλάδας, μέχρι η Πολιτεία να αποφασίσει να κάνει σωστή διαχείριση του θέματος! Γιατί δεν μου αρέσει να λέω τη λέξη ”συμμόρφωση” για μία κυβέρνηση», είπε αρχικά ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, κ. Λευκαρίτης στον sportfm.gr.Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση η FIFA να τιμωρήσει μέσα σε κάποια συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια τη χώρα μας (για παράδειγμα, με μονοετή αποκλεισμό, ή με περισσότερα χρόνια), απάντησε, δε, ξεκάθαρα: «Αποκλείεται. Είμαι απολύτως βέβαιος για τις επιπτώσεις. Μιλάμε για επ’ αόριστον αποκλεισμό! Όχι για δύο, τρία ή πέντε χρόνια. Δεν είναι το ίδιο με τον αποκλεισμό μιας ομάδας ή ενός παίκτη, που είναι τελεσίδικες αποφάσεις. Το πιο πιθανό, σας είπα, είναι η επ’ αόριστον τιμωρία, αλλά μέχρι και όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάξει πολιτική. Αναστέλλεται, δηλαδή, η συμμετοχή της ομοσπονδίας σε διεθνές επίπεδο».

Τέλος, δήλωσε: «Είναι ό,τι χειρότερο για τη FIFA να παρεμβαίνει το κράτος στα του ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός στις κυβερνήσεις. Κάθε άλλο. Απλά, κάθε ομοσπονδία ποδοσφαίρου πρέπει να διοικείται μόνο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Έτσι πρέπει να διοικείται το ποδόσφαιρο».

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2016 at 15:37 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply