Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί ενώ το κάπνισμα απαγορεύεται υπάρχουν ακόμη τασάκια στα αεροπλάνα;

5 Μαρτίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

aeroplano kapnismaΕίναι βέβαιο πως ελάχιστοι το έχουμε παρατηρήσει αλλά στα αεροπλάνα, συγκεκριμένα στην τουαλέτα υπάρχουν ακόμη τασάκια, παρά το γεγονός πως το κάπνισμα απαγορεύεται από το 1988.

Οι αεροπορικές εταιρείες, πρώτες αυτές των ΗΠΑ το 1988, και μετά όλες οι υπόλοιπες μέχρι τις αρχές του 1990, προχώρησαν στην απαγόρευση του καπνίσματος στις πτήσεις, θεσπίζοντας μάλιστα και πολύ υψηλά πρόστιμα για τους «θεριακλήδες».

Παρά το ότι όμως το κάπνισμα έχει απαγορευτεί στα αεροπλάνα για περισσότερα από 25 χρόνια, οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ακόμη τουλάχιστον ένα τασάκι σε κάθε τουαλέτα. Στη συγκεκριμένη ερώτηση, υπάρχει μάλιστα και σαφής απάντηση στο τομέα «συχνών ερωτήσεων» των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών. Σύμφωνα λοιπόν με τις εταιρείες η ύπαρξη σταχτοδοχείου στις τουαλέτες είναι υποχρεωτική καθώς παρά την απαγόρευση σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος παραβάτης, θα πρέπει κάπου να σβήσει με ασφάλεια το τσιγάρο ώστε να μην προκληθεί πυρκαγιά.

Υπάρχουν μάλιστα και περιστατικά στα οποία αεροσκάφος δεν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μεξικό καθώς σε έλεγχο ρουτίνας διαπιστώθηκε πως δεν έχει τασάκι στις τουαλέτες. Η συγκεκριμένη προδιαγραφή είναι υποχρεωτική μετά από ένα σοβαρό πολύνεκρο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε πτήση από το Ρίο Ντε Τζανέιρο προς το Παρίσι το 1973 όταν ένα αποτσίγαρο προξένησε πυρκαγιά που οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση και σκότωσε 123 ανθρώπους.

skai

This entry was posted on Σάββατο, 5 Μαρτίου, 2016 at 20:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply