ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣΆρθρο του πρώην Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για τις εκλογές στην Νέα Δημoκρατία.

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες, Φίλες και Φίλοι,

Η εκλογή προέδρου της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή καθίσταται μία ιστορική στιγμή για τη χώρα και για την παράταξη, αφού η Πατρίδα μας έχει ανάγκη – όσο ποτέ άλλοτε – από μία ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση με ρεαλιστικό πρόγραμμα και σταθερό και σαφή οικονομικό και κοινωνικό προσανατολισμό, ώστε να βγει επιτέλους η χώρα από το αδιέξοδο.

Αυτά τα 6 δύσκολα χρόνια της κρίσης, η ΝΔ είπε την αλήθεια στους πολίτες και στο σύνολό μας αγωνιστήκαμε για να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις και βαθιές θεσμικές αλλαγές, οι οποίες ανακόπηκαν και ανατράπηκαν στην πράξη από τον λαϊκισμό και από απερίσκεπτα συνθήματα, που παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και μας οδήγησαν αρκετά χρόνια πίσω.

Ως στέλεχος της παράταξης από ιδρύσεώς της και ως Βουλευτής των Γρεβενών στην πιο δύσκολη περίοδο της ανάκαμψης (2012-2014) εργάστηκα για το συμφέρον της πατρίδας μας και μοιράστηκα μαζί με καθέναν και καθεμιά τις αγωνίες για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας. Και πετύχαμε πολλά μαζί, χτίζοντας το πολυπόθητο δημοσιονομικό πλεόνασμα που ήταν ακατόρθωτο για πολλά χρόνια.

Κερδίσαμε σε υποδομές και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα. Πάνω απ’ όλα, βρεθήκαμε μαζί σε ιστορικές και κρίσιμες στιγμές, που χρειάστηκε να αγωνιστούμε για την οικονομική ασφάλεια της χώρας και για την πορεία της στους κόλπους των ανεπτυγμένων οικονομιών του Δυτικού Κόσμου. Αυτή είναι η κληρονομιά, η πυξίδα και η αποστολή της παράταξής μας και αυτό καλούμαστε να διασφαλίσουμε με τη συμμετοχή μας στις εκλογές της Κυριακής.

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Αναγνωρίζω ότι, σε εθνική κλίμακα, η λειτουργία του κόμματός μας μπορεί να απογοήτευσε και ενδεχομένως να πίκρανε ορισμένα από τα στελέχη μας και κυρίως τους ανθρώπους της, που είναι διαχρονικά η μόνη δύναμή της. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται οι εσωκομματικές εκλογές προσφέροντάς μας μία μοναδική ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες μας και να ξαναδώσουμε στο κόμμα μας νέα πνοή, αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση.

Η Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς, που ασπαστήκαμε το όραμα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που δώσαμε ιστορικές μάχες μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και κυβερνήσαμε με ειλικρίνεια και προγραμματισμό εικοσαετίας, ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με τις διαρθρωτικές αδυναμίες, που βρήκαμε τελικά μπροστά μας. Ήμασταν όλοι εμείς που από το 2004 αγωνιστήκαμε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη λέγοντας για μια ακόμα φορά την αλήθεια στον ελληνικό λαό το 2009. Ήμασταν εμείς που παλέψαμε ενάντια σε όλους και σε όλα από το 2012 και μετά, προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας και να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας είναι συνδεδεμένο με την συνέπεια και την ευθύνη που χαρακτηρίζει την παράταξή μας και η δύναμή της είμαστε εμείς. Η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζεται στη διαπλοκή και σε μηχανισμούς παρά μόνον στον κόσμο της. Είναι στο χέρι μας να βγούμε από την ύφεση και από το αδιέξοδο. Η μαζική μας συμμετοχή την Κυριακή θα αναζωογονήσει την παράταξη και θα καθορίσει την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων από τούδε και στο εξής.

Είναι στο χέρι μας να χτυπήσουμε τον λαϊκισμό και να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να είναι ασύδοτη. Η Δημοκρατία μας χρειάζεται μία ισχυρή εξισορρόπηση και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη λύση.

Σας καλώ όλες και όλους να ανταμώσουμε την Κυριακή στη νέα μας προσπάθεια, η οποία θα είναι ιστορική και καθοριστική για το μέλλον, για το εθνικό μας συμφέρον.

Με εγκάρδιους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Τιμολέων Κοψαχείλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.