Απεργούμε και διεκδικούμε αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του ΜνημονίουΓενική απεργία έχει προκηρυχθεί για σήμερα από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00πμ και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, καθώς και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια ολόκληρης της χώρας και τα πλοία, με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να έχει ανακοινώσει ότι θα μετέχει στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετείχαν σε 24ωρη πανυγειονομική απεργία χτες ενώ έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους και στη σημερινή κινητοποίηση.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Θεσσαλονίκη

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι ου ΟΑΣΘ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά, όμως, θα λειτουργήσει η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο» από τις 22:10 έως τις 6:25 το πρωί.

Τα δρομολόγια που ματαιώνονται 

Πέμπτη 03/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.