Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δείτε τα πιο ακριβά ακουστικά του κόσμου που κοστίζουν… 50.000 ευρώ

6 Νοεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

ImageHandlerΣε έναν κόσμο των άκρων και των αντιθέσεων, είναι αναμενόμενο ότι λίγες «ειδήσεις» μετά τους πνιγμούς στο Αιγαίο, θα μπορείτε να διαβάζετε για ένα ζευγάρι ακουστικών που μπορεί να αγοράσει κανείς πληρώνοντας 50.000 ευρώ. Μπορεί για την πλειοψηφία των ανθρώπων του πλανήτη το ποσό να ακούγεται εξωφρενικό, για εκείνους τους ελάχιστους όμως που έχουν να πληρώσουν αποτελεί ένα από τα πιο ποθητά αντικείμενα στον κόσμο.

Ο λόγος για τη νέα δημιουργία της κορυφαίας στο είδος της Sennheiser, η οποία έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και τις φωτογραφίες των νέων high-end (πιο high-end δεν γίνετα…) ακουστικών της. Ακολουθώντας μια παράδοση που πάει πίσω στα ιστορικά Orpheus HE90 που είχαν βγει στην αγορά πριν 25 χρόνια με αξία τότε τα 16.000 δολάρια και παραγωγή μόλις 300 μονάδων, ήρθε η ώρα για τη νέα εξτραβαγκάντσα του πιο φημισμένου κατασκευαστή ακουστικών στον κόσμο.

Έχοντας περάσει 10 χρόνια στο σχεδιαστήριο και στις δοκιμές, τα νέα Orpheus είναι όπως αντιλαμβανόμαστε ότι πιο ακραίο και εξελιγμένο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα ακουστικό. Πρόκειται και πάλι σύστημα στην λογική των ηλεκτροστατικών, η οποία προσφέρει ότι πιο καθαρό σε ήχο υπάρχει αυτή την στιγμή. Τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα με την πιο ακραία τεχνολογία, χρησιμοποιούν πανάκριβα υλικά, ενώ εκτός από τον εξωτερικό λαμπάτο ενισχυτή υπάρχουν και ενσωματωμένοι ενισχυτές πάνω στα ακουστικά ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες από την ύπαρξη καλωδίων.

Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι άκρως εντυπωσιακά (και ιδιαίτερα εξειδικευμένα για τους μη ειδικούς) ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι συχνότητες που μπορούν να αναπαράγουν είναι από τα 8Ηz έως και πάνω από 100KHz, πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορεί ν’ ακούσει ένα ανθρώπινο αυτί (και πάντα με τις μικρότερες δυνατές παραμορφώσεις).

Όπως είπαμε και στην αρχή, τα ακουστικά αυτά κοστίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορεί να αντέξει ή να φανταστεί κανείς. Οι επαΐοντες γνωρίζουν πάντως ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ακραία επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος και της τεχνολογίας.

Πέρα λοιπόν από το gossip για την τιμή και το τι θα μπορούσε να αγοράσει κανείς με αυτά τα λεφτά, αξίζει να σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι και πόσα λαμπερά μυαλά έχουν εργαστεί χιλιάδες ώρες για να φτιάξουν ένα τέτοιο αντικείμενο. Και μόνο ως επίτευγμα του ανθρώπινου μυαλού, αξίζει αν όχι να το λοιδωρούμε, τουλάχιστον να το θαυμάζουμε. Και κάποιοι, ελάχιστοι στον κόσμο, να έχουν ήδη βάλει το όνομά τους στην μεγάλη λίστα αναμονής για να τα αποκτήσουν.

protothema

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2015 at 19:01 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply