assets_LARGE_t_420_54564322_type12713Η καριέρα του ήταν έμπλεα επιτυχιών και δόξας, σε σημείο που να θεωρείται ακόμα και τώρα, δώδεκα χρόνια μετά την οριστική αποχώρησή του από τον κόσμο του ΝΒΑ, που έγινε πιο μαγικός μαζί του, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο

Από τα χέρια του 52χρονου σούπερ σταρ έχουν περάσει μυθικά ποσά, όμως τα κέρδη του εκτοξεύτηκαν από τότε που πρωταγωνιστεί στο επιχειρηματικό «παρκέ». Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «PBS», ο «Air Jordan» αποκόμισε πέρυσι κέρδη 100 εκατ. $ από πωλήσεις υποδημάτων και άλλων αθλητικών προϊόντων που φέρουν το όνομά του. Μάλιστα, ως εκτιμάται, τα χρήματα αυτά είναι περισσότερα συγκριτικά με όσα κέρδισε συνολικά από συμβόλαια ως αθλητής σε 15 χρόνια ονειρώδους καριέρας.

Ο εξάκις πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, παίζοντας μπάσκετ γέμισε το καλάθι του… μόλις με 94 εκατ. $, ενώ τώρα έχει τη δυνατότητα να κερδίζει πολλαπλάσια. Ακόμα και τη χρονιά 1997-98, κατά την οποία, ως παίχτης, έκανε ρεκόρ ετήσιων αποδοχών και εσόδων από διαφημιστικά συμβόλαια, οι συνολικές απολαβές του έφτασαν τα 58 εκατ. €. Η γιγαντιαία αύξηση των εσόδων του κρύβεται εν πολλοίς στις πωλήσεις του παπουτσιού που φέρει την υπογραφή «Air Jordan 10 Powder Blue», το οποίο μόνον την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του απέφερε στον μεγαλομέτοχο των Σάρλοτ Χόρνετς 25,5 εκατ. €!!

Ο θρύλος του μπάσκετ, ο οποίος, σύμφωνα με το Forbes, κατέχει, με περιουσία 1 δισ. $, την 1.741η θέση στη λίστα των «Κροίσων» της υφηλίου, τώρα «πουλάει» περισσότερο. Πριν από δύο χρόνια ένα ζευγάρι φορεμένων παπουτσιών του από τους τελικούς του ΝΒΑ του 1977 πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 104.765$! Στη ζωή του ο ζάπλουτος Τζόρνταν είχε και απώλειες. Και του στοίχισε, κοντά στα 10 εκατ. $, η σχέση του με τον τζόγο, αλλά και το διαζύγιο με την πρώτη σύζυγό του, Χουανίτα Βανόι, το οποίο του κόστισε 130 εκατ. €. Γι΄ αυτό κι εκείνος με τη δεύτερη σύζυγό του συνήψε προγαμιαίο συμβόλαιο, βάσει του οποίου αν χωρίσουν, η 35χρονη Ιβέτ Πριέτο θα λάβει 770.000 € για κάθε χρόνο γάμου. Αν ο γάμος τους ξεπεράσει τη δεκαετία, τότε η… αποζημίωσή της θα φτάσει στα 3,8 εκατ. € για κάθε χρόνο έγγαμης ζωής.

Το γαμήλιο ταξίδι στα ελληνικά νησιά

Για το γαμήλιο ταξίδι του με τη δεύτερη σύζυγό του, την Αμερικανοκουβανή Ιβέτ Πριέτο, επέλεξε, τον Μάιο του 2013, τα… μέρη μας. Διέμειναν αρχικά στο Πόρτο Χέλι, απ΄ όπου εξέδραμον προς τις Σπέτσες και την Υδρα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν, με θαλαμηγό, για τις Κυκλάδες. Υστερα από ένα σύντομο πέρασμα από τη Σύρο, ο Μάικλ Τζόρνταν, η Ιβέτ Πριέτο και οι σωματοφύλακές τους άραξαν στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.

ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.