to-doodle-tis-google-gia-ta-22a-genethlia-tis-mpagketas_1.w_l… Και σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2015 η google αφιερώνει το doodle της στα 22 χρόνια από την επίσημη αναγνώριση της γαλλικής μπαγκέτας!

Ένας γάλλος φούρναρης που βγάζει τη νόστιμη, μοσχοβολιστή μπαγκέτα του από τον φούρνο.

Η google αφιερώνει το doodle της στα 22 χρόνια από την επίσημη αναγνώριση της γαλλικής μπαγκέτας με ένα υπέροχο σκίτσο του Matt Cruickshank!

Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τα απλά, ταπεινά, καθημερινά πράγματα, όπως μία φραντζόλα ζεστό ψωμί.

Το γαλλικό αρτοσκεύασμα με το χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα, που είναι διάσημο σε όλον τον κόσμο,  αποτελεί… επιστήμη στη Γαλλία!

Υπάρχουν περισσότερες από 26.000 Boulangeries σε όλη τη Γαλλία όπου μπορεί κανείς να βρει από μπαγκέτες και κρουασάν, μέχρι τάρτες και δεκάδες άλλους αχνιστούς ή και όχι πειρασμούς.
Η παράδοση θέλει τους Γάλλους να κρατούν τις μπαγκέτες κάτω από την μασχάλη τους και μάλιστα χωρίς να τις έχουν πρώτα συσκευάσει -η νέα γενιά των αρτοποιών δεν λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά η παράδοση έχει τη «μυθολογία» της.
Μια «σωστή» μπαγκέτα έχει μήκος 55-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 250-300 γραμμάρια. Περιέχει 18 γραμμάτια αλάτι και φτιάχνεται με 1 κιλό αλεύρι.

Σύμφωνα πάλι με την παράδοση ο Ναπολέων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησε η μπαγκέτα του να είναι μακριά σε μήκος και αυτό για να μπορούν εύκολα οι στρατιώτες του να την μεταφέρουν στις μεγάλες τσέπες του παντελονιού τους!

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.