Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στη Δεσκάτη…

21 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ARXAIA 1Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά και δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που γνωρίζει ο θεσμός της Αυγουστιάτικης  Πανσελήνου  σε πανελλαδική κλίμακα, θα κρατήσει και φέτος ανοικτά περισσότερα μουσεία και  αρχαιολογικούς χώρους με παράλληλη διοργάνωση, σε ορισμένους από αυτούς, πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, 140 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ σε στους περισσότερους  από αυτούς θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών,  παραστάσεις θεάτρου σκιών και ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

H   Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών  σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης συμμετέχει  στη διοργάνωση και υποδέχεται το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015  στο ξεχωριστό μνημείο της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου:

  • ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στο διώροφο καθολικό της μονής
    Ώρα: 20:00 – 22:00
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Σταύρος Κουγιουμτζής. Δέκα χρόνια μετά”

Μ. Χατζημανώλης, Κ. Τέντογλου,  Θ. Βλασιάδου, Γ. Γκιόζμπεκ, Μικτή χορωδία – Ορχήστρα ” ‘Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος” Θεσσαλονίκης.

Ώρα: 22:30

ARXAIA 11
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2015 at 17:51 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply