Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή για ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι

10 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

mpiftekia_1 - μπιφτεκι
Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά.

Υλικά

  • 450 γραμμάρια κιμάς από σπάλα, με λίγο λίπος
  • Αν μπορείτε τα 200 γραμμάρια να είναι αρνίσιος κιμάς, τόσο καλύτερα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ξερό ψωμί 400 γραμμάρια
  • 1 κουταλιά ξύδι ποιοτικό κρασιού
  • Ρίγανη, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη κέτσαπ για νοστιμιά επιπλέον

Εκτέλεση

  • Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό
  • Είναι πολύ βασικό να έχουμε ψωμί στα μπιφτέκια μας
  • Γίνονται εξαιρετικά αφράτα, είναι το πρώτο μυστικό!
  • Οταν μουλιάσει το ψωμί το στίβουμε πολύ καλά στο χέρι
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ
  • Ρίχνουμε σε μικρά τρίμματα και την ψίχα ψωμιού
  • Μη βάζετε δυόσμο, βαραίνει τη γεύση και σβήνει τη γεύση του κρέατος
  • Ο μαϊνταντός είναι προτιμότερος
  • Θέλει καλό μασάζ το μείγμα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα
  • Κάντε αρκετά χοντρές μπαλίτσες για μπιφτέκια, όταν ψηθούν να είναι ζουμερά
  • Μυστικό νούμερο 2: Θέλουν πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου τα μπιφτέκια
  • Ετσι, δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό, κρατούν υγρά και είναι νόστιμα

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2015 at 13:31 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply