Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σ.Ε.Ε.ΕΝ.: Με αφορμή το ατύχημα στο ορυχείο Μαυροπηγής…

4 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Σ.Ε.Ε.ΕΝ.)Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα (ευτυχώς όχι θανατηφόρο) συντελέστηκε στο ορυχείο Μαυροπηγής, όπου ο οδηγός φορτηγού άφησε την καρότσα του σηκωμένη και συγκρούστηκε σε υπερυψωμένη κεφαλή ταινιόδρομου (Τ/Δ 17). Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης να ξεκολλήσει η καρότσα και ο οδηγός να μεταφερθεί αρχικά στο «Μποδοσάκειο Νοσοκομείο» και μετέπειτα στη Θεσ/νίκη με σοβαρά κατάγματα και πόνους.

Με αφορμή αυτό το ατύχημα, θέλουμε να αναδείξουμε το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στις εργολαβίες μεταφοράς υλικών, αλλά και να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που με μεγάλη ευκολία ρίχνουν το βάρος στους εργαζόμενους.

Σαφώς και ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι όμως γνωστό ότι ο καθημερινός αγώνας του κάθε οδηγού φορτηγών είναι να βγάλει έστω και ένα δρομολόγιο επιπλέον, με 10ωρα και 12ωρα. Στην προσπάθεια του αυτή δεν κινδυνεύει μόνο η δική του ζωή αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων που κινούνται γύρω του.

Όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι από τους οδηγούς φορτηγών είναι για μήνες απλήρωτοι, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιοκτήτες φορτηγών με μεγάλα χρέη σε τράπεζες. Αυτά τα ζητήματα δημιουργούν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, που μπορούν να αποσπάσουν τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύει ο εργαζόμενος σε κάθε κίνηση του, για τη δική του ασφάλεια και των γύρω του. Μπορεί η εργοδοσία να κλίνει σε όλους τους τόνους το ζήτημα της ασφάλειας, όμως κακά τα ψέματα, πάνω απ’ όλα είναι τα κέρδη των αφεντικών και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα παραπάνω είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού που πιστά υπηρέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με την ίδια θέρμη και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή η πολιτική έφερε την αύξηση των εργολαβιών και του δουλεμπορίου!

Όσο λοιπόν δεν θα συγκρουόμαστε με τα αίτια, αλλά θα προσπαθούμε να αναλύουμε αποσπασματικά τα ζητήματα, όχι μόνο θα οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα αλλά θα παρασυρόμαστε στα σαθρά επιχειρήματα της εργοδοσίας ότι φταίνε οι εργαζόμενοι.

Ιδιαίτερα τώρα που αναμένεται το «Νέο Μνημόνιο» και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, πρέπει να ορθώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι έναν τοίχο αντίστασης και ανατροπής όχι μόνο των Μνημονίων αλλά και των νόμων και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΣΟΥΡΟΥΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

This entry was posted on Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2015 at 22:01 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply