Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαγορεύτηκε το πορνό στην χώρα του Κάμα Σούτρα, την Ινδία

4 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

indiapornoΤην κατακραυγή των πολιτών έχει προκαλέσει η ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό στην Ινδία.

Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών ζήτησε από τους παρόχους Ίντερνετ να αποκλείσουν την πρόσβαση σε 857 πορνογραφικά site, τα οποία κρίθηκαν «επιλήψιμα».

«Γράψαμε στους πάροχους πρόσβασης στο διαδίκτυο προκειμένου να τους ζητήσουμε να διακόψουν την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτούς τους επιλήψιμους ιστότοπους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών, Ν.Ν. Καούλ.

Η κίνηση αυτή, όπως επεσήμανε, στοχεύει στον αποκλεισμό της παιδικής προρνογραφίας, ωστόσο ελλείψει ενός εξελιγμένου συστήματος ελέγχου απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο μέχρι νεωτέρας.

Πολλοί είναι η χρήστες, που εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός, κάνοντας λόγο για καταπάτηση ατομικών ελευθεριών στην πολυπληθέστερη δημοκρατία του κόσμου.

Προσωπικότητες της χώρας, συγγραφείς, πολιτικοί και δημοσιογράφοι εξέφρασαν μέσα από το Twitter την αντίδρασή τους, με το #Pornban να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στη χώρα.

«Να μην απαγορεύετε το πορνό. Να απαγορεύσετε τους άνδρες που γλυκοκοιτάζουν, που τιθασεύουν, που τρίβονται, που παρενοχλούν, που επιτίθενται, που ταπεινώνουν και βιάζουν τις γυναίκες. Να απαγορεύσετε (τις σχέσεις) χωρίς συγκατάθεση. Όχι όμως το σεξ» έγραψε στο Twitter ο δημοφιλής συγγραφέας Σετάν Μπαγκάτ.

«Τι θα απαγορεύσουν μετά, τα τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις;» ήταν το μήνυμα του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μιλίντ Ντεόρα.

Η ζήτηση του πορνό είναι μεγάλη στην Ινδία, με τον πορνογραφικό ιστότοπο Pornhub να κατατάσσει τη χώρα στην τέταρτη θέση σε επίπεδο επισκέψεων.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2015 at 17:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply