Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε

10 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

trofhma - τροφημα
Όταν τα τρόφιμα μένουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αναπτύσσονται σε αυτά διάφορα βακτήρια, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ επικίνδυνα και καθιστούν το φαγητό ακατάλληλο για κατανάλωση.

Αντίθετα, όταν οι τροφές είναι στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση για πολύ καιρό. Αν όμως τα αποψύξετε, ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2-3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο επικίνδυνος για την υγεία αριθμός βακτηρίων.

Αν όμως καταψύξετε το φαγητό ξανά, τα βακτήρια παραμένουν. Έτσι την επόμενη φορά που θα το ξεπαγώσετε θα υπάρχουν και αυτά, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλα.

Είναι λοιπόν πιθανό με τη δεύτερη απόψυξη, το φαγητό να είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Σωστή κατάψυξη και απόψυξη φαγητού

-Ποτέ μην ξανα-καταψύχετε το φαγητό αφού ξεπάγωσε.
-Κάντε απόψυξη βάζοντάς το στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-Κάντε απόψυξη στο φούρνο σας σε ειδικό πρόγραμμα αν έχει.
-Αν αποψύξατε το φαγητό αλλά αποφασίσατε να μην το μαγειρέψετε, μην το καταψύξετε πάλι. Μαγειρέψτε το έστω πρόχειρα (πχ. αν επρόκειτο να το μαγειρέψετε στο φούρνο, απλά βράστε το), αφήστε το να κρυώσει και τότε καταψύξτε το πάλι.

onmed

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2015 at 17:09 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply