ατμ 3Ουρές έξω από τα 968 υποκαταστήματα τραπεζών (δείτε τα εδώ), σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουντα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

Οι συνταξιούχοι για να λάβουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω των τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και Eurobank θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Την Τετάρτη από το Α έως το Ι.
Την Πέμπτη από το Κ έως το Μ.
Την Παρασκευή από το Ν έως το Ω.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης αναμένονταν η σχετική υπουργική απόφαση για το ύψος του ποσού που τελικά θα μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι.

Αρχικά ήταν 240 ευρώ για την εβδομάδα και στη συνέχεια μειώθηκε σε 120 ευρώ.

Επίσης, λόγω του προβλήματος που παρατηρήθηκε, μετά την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, για τους κατόχους πιστωτικών καρτών οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, με πρωτοβουλία των τραπεζών υπεβλήθη αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή, να επιτραπεί η χρήση των καρτών στις περιπτώσεις αυτές, το οποίο και εγκρίθηκε.

Κατόπιν τούτου οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους όπως ακριβώς και στην Ελλάδα για οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές, όχι όμως για ανάληψη μετρητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.