Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Είναι οι άνδρες πιο έξυπνοι από τις γυναίκες;

27 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

antres -αντρεςΤο γεγονός ότι πολύ περισσότεροι άνδρες ασχολούνται με τις θετικές επιστήμες δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γυναίκες υποτιμούν τις δυνατότητές τους, αλλά με το γεγονός ότι οι άνδρες υπερεκτιμούν τις δικές τους, λέει έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στις Η.Π.Α.

Αντίστοιχα, γυναίκες που είχαν θετικές εμπειρίες σε σχέση με τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες σε μικρή ηλικία, τείνουν να υπερεκτιμούν μερικές φορές τις δυνατότητές τους.

Τα συμπεράσματα ανήκουν σε δύο έρευνες, στην πρώτη πήραν μέρος 122 φοιτητές και στη δεύτερη 184 συμμετέχοντες, αντίστοιχα. Το κάθε γκρουπ συμπλήρωσε ένα τεστ μαθηματικών.

Στην πρώτη έρευνα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με το πώς τα είχαν πάει στο τεστ πριν τους ζητηθεί να κάνουν και δεύτερο τεστ και μετά να μαντέψουν πώς τα πήγαν.

Στη δεύτερη έρευνα οι συμμετέχοντες έγραψαν μόνο ένα τεστ και στη συνέχεια χρειάστηκε να μαντέψουν πώς τα είχαν πάει. Από τα αποτελέσματα των δύο ερευνών φάνηκε ότι οι άνδρες είχαν υπερεκτιμήσει το πόσα προβλήματα είχαν λύσει, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο ακριβείς στις εκτιμήσεις τους.

Φάνηκε επίσης, ότι αφού οι άνδρες στην πρώτη έρευνα πήραν τα αποτελέσματα για το πώς είχαν πάει στο πρώτο τεστ ήταν πολύ ακριβείς στις εκτιμήσεις τους σχετικά με το πόσο καλά τα είχαν πάει στο δεύτερο τεστ.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι άνδρες δεν είναι πιο έξυπνοι, αλλά σπουδάζουν συχνότερα θετικές επιστήμες επειδή υπερεκτιμούν την εξυπνάδα τους, ενώ αντίθετα οι γυναίκες φαίνεται να μπορούν να εκτιμήσουν ακριβώς τις δυνατότητές τους.

onmed

This entry was posted on Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2015 at 23:12 and is filed under ΆΝΤΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply