Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η νεαρή που βγάζει 15 εκατ. ευρώ το χρόνο… διπλώνοντας φακέλους -Μια απίθανη επιχειρηματική ιδέα (εικόνες + video)

19 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

φακελοιΗ Σάρα Ντέιβις ανήκει σε αυτή τη γενιά που έχοντας το μεράκι της δημιουργίας, φαντασία και όρεξη για δουλειά δημιουργούν από το τίποτα αυτοκρατορίες εκατομμυρίων.

Το υπέροχο επιχειρηματικό ταξίδι της 31χρονης Αμερικανίδας Σάρα Ντέιβις ξεκίνησε πριν ακριβώς 10 χρόνια, όταν στα 21 της και ενώ σπούδαζε αποφάσισε ένα κενό που η ίδια από προσωπική της εμπειρία διαπίστωσε ότι υπάρχει το μετέτρεψε σε επιχειρηματική ιδέα.

Τι ήταν αυτό; Οτι… οι φάκελοι έβγαιναν σε συγκεκριμένα μεγέθη και δεν μπορούσαν να καλύψουν τις τυχόν διαφορετικές ανάγκες που προέκυπταν. «Οι απλές ιδέες είναι οι καλύτερες», λέει η ίδια.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Enveloper, κάτι σαν… οδηγός που βοηθά όλους μόνους τους να φτιάξουν το δικό τους φάκελο, στο μέγεθος που θέλουν, από όποιο υλικό θέλουν.

Μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα που ξεκίνησε από την κρεβατοκάμερας της τότε νεαρής Σάρα, χωρίς καθόλου χρήματα και έχει μετεξελιχθεί σε επιχείρηση με 60 άτομα και κέρδη άνω των 15,3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

«Είναι ένας μύθος ότι θα πρέπει κανείς να έχει χιλιάδες ευρώ για να ξεκινήσει μια επιχείρηση», λέει τώρα η Σάρα.

Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Σάρα εκτός από επιχειρηματίας είναι και μητέρα. Το 2013 απέκτησε το γιο της και μάλιστα για ένα τρίμηνο αφοσιώθηκε αποκλειστικά σε εκείνον, δεν πήγε ούτε μια μέρα στην επιχείρησή της. «Η δημιουργία οικογένειας είναι ένα μεγάλο όνειρό μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω μωρό και να το δώσω σε μια νταντά να το μεγαλώσει. Ημου σίγουρη ότι αν είχα σταθεροποιήσει την επιχείρησή μου θα μπορούσα να γίνω νωρίς μαμά και να ρυθμίζω τα πράγματα και από λίγο πιο… μακριά. Το παν για τις εργαζόμενες μητέρες είναι η ευελιξία. Οι μητέρες που εργάζονται έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν…».

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015 at 20:38 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply