Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

7 μύθοι για την πίτσα καταρρίπτονται

27 Μαΐου, 2015 by Χρήστος Μίμης

pitsaΠίτσα ή σουβλάκι; Μία ερώτηση που γίνεται πολύ συχνά σε κάθε σπίτι και είναι χαρακτηριστική της αγάπης που τρέφουν οι Έλληνες για αυτό το εκλεκτό έδεσμα που έρχεται από την Ιταλία. Και πώς γίνεται να μην το αγαπάει κανείς; Η ζύμη του, λεπτή ή πιο αφράτη, το τυρί να λιώνει από πάνω και μπορείς να βάλεις όσο υλικά επιθυμείς εσύ και να την φας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Την έχετε φάει πολλές φορές, αλλά είστε σίγουροι ότι ξέρετε τα πάντα για την πίτσα;

1. Μύθος: Η πίτσα ήταν έμπνευση αποκλειστικά των Ιταλών.

Αλήθεια: Η τυρένια πίτσα με τη σάλτσα ντομάτας έχει τις ρίζες της στην Νάπολη, αλλά πριν από αυτό οι αρχαίοι Έλληνες σέρβιραν πολλά πιάτα που έμοιαζαν με πίτσα και με τη σημερινή φοκάτσια.

2. Μύθος: Η πίτσα είναι φτηνή.

Αλήθεια: Σίγουρα μπορείτε να βρείτε φτηνές πίτσες, αλλά η τιμή τους κατά μέσο όρο δεν είναι και τόσο χαμηλή. Στην Νέα Υόρκη υπάρχει πίτσα που κοστίζει 1.000 δολάρια και περιέχει χαβιάρι και αστακό.

3. Μύθος: Οι περισσότεροι προτιμούν την πίτσα «Μαργαρίτα», δηλαδή με σκέτο τυρί.

Αλήθεια: Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2013, οι περισσότεροι παραγγέλνουν πίτσα με πολλά υλικά και όχι μόνο τυρί.

margarita pizza

4. Μύθος: Το πεπερόνι είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις που είχαν οι Ιταλοί για την πίτσα.

Αλήθεια: Το πεπερόνι (που σύμφωνα με έρευνα είναι το υλικό που προτιμά ο περισσότερος κόσμος να βάζει στην πίτσα του) είναι μία ιταλο-αμερικανική έμπνευση. Η λέξη «πεπερόνι» στα ιταλικά σημαίνει μεγάλες πιπεριές».

5. Μύθος: Εάν έχει κρυώσει μπορούμε να ζεστάνουμε την πίτσα μόνο στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αλήθεια: Σίγουρα, αυτή είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή, αλλά και ο φούρνος μπορεί να ζεστάνει ωραιότατα την κρύα πίτσα σας. Επίσης μπορείτε να την βάλετε στο γκριλ, ακόμα και στο τηγάνι.

6. Μύθος: Η πίτσα με ανανά, η «Χαβανέζικη», όπως ονομάζεται προέρχεται από την Χαβάη.

Αλήθεια: Ένας άντρας στον Καναδά ισχυρίζεται ότι εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη πίτσα.

pineapple pizza

7. Μύθος: Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες πίτσας είναι δυνατός αλλά γίνεται με πολιτισμένο τρόπο.

Αλήθεια: Τα πράγματα ανάμεσα στις εταιρείες δεν είναι και τόσο ήρεμα. Το 2011, μερικοί υπεύθυνοι του καταστήματος της Domino’w στην Φλώριντα, έβαλαν φωτιά σε διπλανό κατάστημα της αλυσίδας Papa John, ώστε να το καταστρέψουν και να μην χάσουν το μονοπώλιο της περιοχής.

Bonus: Μία από τις πρώτες εταιρείες με κατεψυγμένη πίτσα στις ΗΠΑ, δημιουργήθηκε από μία οικογένεια που το επώνυμό της ήταν «Πίτσα».

huffingtonpost

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2015 at 19:52 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply