Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νίκος Φίλης: «Δεν έχουμε τον Ιούνιο χρήματα για τους δανειστές»

20 Μαΐου, 2015 by Χρήστος Μίμης

φιλης νικοςΤο ελληνικό κράτος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει στις 5 Ιουνίου τους δανειστές του εφόσον δεν λάβει πρόσθετα κεφάλαια από αυτούς, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Φίλης τόνισε ότι «στις 5 Ιουνίου είναι η ημερομηνία για την πληρωμή ενός δυσθεώρητου ποσού. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος να μην παίρνει φράγκο από τη δανειακή σύμβαση και να έχει δώσει 17,5 δισ. ευρώ, τα 8 τα έχει δώσει η κυβέρνηση η σημερινή για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών. Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της μόνο με τα λεφτά του προϋπολογισμού της. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και είναι αντικείμενο της συζήτησης. Γι’ αυτό λέμε ότι το θέμα του χρέους τίθεται εκ των πραγμάτων».

Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και τις κοινωνικές παροχές.

Τέλος ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «εμείς διασφαλίζουμε και θα διασφαλίσουμε την πληρωμή των εσωτερικών υποχρεώσεων, δηλαδή μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά στους δανειστές, τώρα τσιτώνει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας».

δολ

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2015 at 17:53 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply