villa-borghese-romi Η άνοιξη πάντα μας ανοίγει την όρεξη για βόλτες και πικ νικ.

Κι αν βρισκόμασταν στο εξωτερικό, ένα από αυτά τα πάρκα θα ήταν ιδανικό για να περάσουμε την Πρωτομαγιά.

Ηλιόλουστος καιρός, ένα καλάθι φαγητά, καλή παρέα κι ένα όμορφο πάρκο είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια όμορφη πρωτομαγιάτικη μέρα. Για τον καλό καιρό, την παρέα και τα φαγητά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Μπορούμε, όμως, να σας συστήσουμε 8 πανέμορφα πάρκα στον κόσμο για να έχετε υπόψη στο επόμενο ανοιξιάτικο ταξίδι σας στο εξωτερικό, ιδανικά για να απλώσετε τραπεζομάντιλο και να κάνετε πικ νικ.

Villa Borghese, Ρώμη
Κοντά στα φημισμένα ισπανικά σκαλοπάτια, βόρεια της Piazza di Spagna, η Villa Borghese είναι ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο/κήπος της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου εκτός από πλούσιους κήπους και πράσινο που χορταίνει το μάτι, διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Πιο διάσημο το Μουσείο και η Γκαλερί Borghese με συλλογή γλυπτών, με ορισμένα σημαντικά έργα από τους Κανόβα (Canova) και Μπερνίνι και πίνακες ζωγραφικής από διάφορους βιρτουόζους, όπως Τιτσιάνο, Ρούμπενς και Ραφαήλ. Και φυσικά… άπλετο χώρο για πικ νικ.

Champ de Mars, Παρίσι
Αν βρεθείτε στο Παρίσι, το πάρκο Champ de Mars δεν πρόκειται να σας ξεφύγει, καθώς βρίσκεται δίπλα στο σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού. Πρόκειται για μια όαση πράσινου στο κέντρο της πόλης, όπου ντόπιοι και τουρίστες απολαμβάνουν τον ήλιο, τρώγοντας μπαγκέτες, τυρί και πίνοντας κρασί.

Tiergarten, Βερολίνο
Στο κέντρο του Βερολίνου, το Tiergarten είναι ένα δημόσιο πάρκο περίπου 210 εκταρίων, έκταση που το τοποθετεί στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων αστικών κήπων της Γερμανίας. Παρ’ όλο που ξεκίνησε τον 16ο αιώνα σαν κυνηγετική περιοχή για το βασιλιά, σήμερα αποτελεί ένα πάρκο αναψυχής, όπου τα φρίσμπι δίνουν και παίρνουν, οι άνθρωποι που κάνουν τζόκινγκ είναι εκατοντάδες καθημερινά και τα πικ νικ δεν λείπουν από το γρασίδι.

Parque del Retiro, Μαδρίτη
Το βασικό πάρκο της Μαδρίτης, το Parque del Retiro, βρίσκεται στη 2η θέση με τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάποιος στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το TripAdvisor, οπότε δεν αποτελεί απορίας άξιο το ότι είναι γεμάτο κόσμο που απολαμβάνει το πράσινο. Κάποτε ανήκε στην ισπανική μοναρχία, ενώ σήμερα στο δημόσιο αυτό πάρκο βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη όπου οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν βάρκα, κήπος με τριανταφυλλιές, δύο μουσεία και ατελείωτη φύση. Αφού το εξερευνήσετε, θα δείτε ότι η επόμενη κίνηση είναι να χαλαρώσετε στο γρασίδι του είτε για πικ νικ, είτε για σιέστα.

Central Park, Νέα Υόρκη
Ένα από τα πιο διάσημα πάρκα του κόσμου, το Central Park της Νέας Υόρκης, έχει μήκος που φτάνει τα 50 τετράγωνα και αποτελεί ένα σωστό καταφύγιο από τα ψηλά κτίρια και τους πολυσύχναστους δρόμους του Μανχάταν. Οι Νεοϋορκέζοι συρρέουν καθημερινά στο αγαπημένο τους πάρκο, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι τουρίστες, οι οποίοι εξερευνούν τα μονοπάτια του, τη λίμνη, το αμφιθέατρο και το απέραντο γρασίδι του. Σε μια πόλη όπου ο χώρος εκλείπει, το Central Park διαθέτει αρκετό χώρο για περίπατο, χαλάρωση και πικ νικ.

Hyde Park, Λονδίνο
Υπάρχει λόγος που το Hyde Park είναι το πιο διάσημο πάρκο του Λονδίνου, αφού εκτός από την τεράστια έκτασή του, διαθέτει και την πασίγνωστη Speaker’s Corner, ή αλλιώς «Γωνία του Ομιλητή», ένα από τα πιο ξακουστά μέρη στον κόσμο, όπου από το 1855 πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει ομιλίες σχετικά με τις πολιτικές τους απόψεις, με τους Ουίνστον Τσόρτσιλ, Τζορτζ Όργουελ, Καρλ Μαρξ και Τζορτζ Μπέρναντ Σω να είναι μερικοί από αυτούς -ακόμη και σήμερα μαζεύεται εκεί κόσμος για υπαίθριες δημόσιες ομιλίες, διάλογο και συζήτηση. Το Hyde Park διαθέτει, επίσης, περισσότερα από 4 χιλιάδες δέντρα, τους κήπους Κένσινγκτον, μνημείο αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, μνημείο ολοκαυτώματος και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για τους επισκέπτες. Μετά το πικ νικ τους, πολλοί νοικιάζουν βαρκάκια, κολυμπούν στη λίμνη Serpentine και κάνουν ιππασία. Αν δεν φάτε βαριά, σας το συνιστούμε.

Πάρκο Kowloon, Χονγκ Κονγκ
Στην περιοχή Tsim Sha Tsui area του Χονγκ Κονγκ, το Πάρκο Kowloon είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους έχουν τελειώσει με τα ψώνια και τα αξιοθέατα της περιοχής και θέλουν να βγουν για λίγο από το αστικό περιβάλλον και να χαλαρώσουν στη λίμνη με τα φλαμίνγκο, σε ένα μέρος που φιλοξενεί 100 διαφορετικά είδη άγριων πουλιών, αθλητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητήριο και διάφορα σημεία για… άραγμα.

 clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.