Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερχεται απόφαση – βόμβα από το ΣτΕ; Ανατρέπονται όλα στις περικοπές συντάξεων…

12 Απριλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΣΥΝΤΑΞΗΈτοιμη να εκδώσει απόφαση που θα κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις φέρεται να είναι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής“.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες για την έκβαση της πιλοτικής δίκης -όπου οι απόψεις της πλειοψηφίας των συμβούλων Επικρατείας τάσσονται υπέρ της αντισυνταγματικότητας- οι συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να επιστρέφουν στα προ του 2012 επίπεδα, ενώ όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη θα δικαιωθούν και αναδρομικά.

Ειδικότερα, αναδρομική θα είναι η δικαίωση για τους 15 συνταξιούχους οι προσφυγές των οποίων αποτελούν το αντικείμενο της πιλοτικής δίκης, αλλά και για όσους έχουν προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια και περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ που θα δημιουργήσει δεδικασμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίμαχος νόμος 4093/2012 προέβλεπε περικοπές συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ από 5% έως 15%, κατάργηση Δώρων και επιδόματος αδείας.

Αν η απόφαση που θα εκδοθεί επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιβαρυνθούν κατά 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, όσο προβλεπόταν να είναι το όφελος από τις περικοπές που είχαν επιβληθεί. Από το υπουργείο Οικονομικών δήλωναν, κατά την πάγια τακτική, ότι αναμένουν να δουν την όποια απόφαση προκειμένου να τοποθετηθούν.

This entry was posted on Κυριακή, 12 Απριλίου, 2015 at 16:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply