Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην τελική ευθεία η δίκη για τα “στημένα” του 2011

7 Απριλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΣΤΗΜΕΝΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΛΕΦΤΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου των “στημένων” αγώνων του 2011 σημειώθηκαν καθώς ο αντιεισαγγελέας εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/4) την πρότασή του αναφορικά με τους ανθρώπους που έκρινε ότι πρέπει να πάνε σε δίκη ως κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση.

Η πρόταση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο είναι τριμελές και θα αποφασίσει ποιοι εκ των όσων περιλαμβάνονται σε αυτήν θα πάρουν απαλλακτικό βούλευμα ή τελικώς θα οδηγηθούν σε δίκη.

Στην πρόταση ο αριθμός των κατηγορούμενων φέρεται να φτάνει τους 180, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η δίκη για τα “στημένα” του 2011 θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί πριν από αυτήν που θα ακολουθήσει για την “εγκληματική οργάνωση” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήδη για τα στημένα του 2011 είχαν οδηγηθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δικαστεί οι 11 πρώτοι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι έξι είχαν κριθεί αθώοι.

Οι πέντε που καταδικάστηκαν ήταν οι Μ. Ψωμιάδης, Κ. Ριαβόγλου, Θ. Μητρόπουλος, Π. Αμανατίδης, Δ. Κωτούλας και οι έξι που αθωώθηκαν οι Στ. Ψωμιάδης, Γ. Παπακώστας, Γ. Χριστοβασίλης, Β. Αγγελής, Δ. Δημητρίου, Γ. Χαβενετίδης.

Επίσης έξι παιχνίδια της Football League κρίθηκε ότι είχαν πράγματι χειραγωγηθεί. Για την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί κι έμειναν αργότερα ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου οι Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης.

megatv

This entry was posted on Τρίτη, 7 Απριλίου, 2015 at 18:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply