Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αγρια κόντρα στον «αέρα» Κατρούγκαλου…

22 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣΑμετακίνητος στη θέση του ότι δεν υπέγραψε κανένα συμφωνητικό μετά από την εκλογή του εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κοντραρίστηκε άγρια στον «αέρα» με τον διευθυντή του Βήμα FM, Βασίλη Χιώτη, με σκληρές εκφράσεις να ακούγονται. Ολα αυτά μετά από το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», ότι ο κ. Κατρούγκαλος υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, με δικηγορική προμήθεια 12%.

Ο υπουργός, που επανέλαβε τα επιχειρήματα που ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο, αποκάλεσε «ψεύτη και συκοφάντη» τον Βασίλη Χιώτη, ο οποίος τον ρωτούσε για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης και επέμεινε ότι κατατέθηκε συμφωνητικό την ημέρα που ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι θα είναι υπουργός.

Απαντώντας του, ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τον κ. Χιώτη ότι δεν λειτουργεί μόνος του, αλλά «βάσει εντολών και συμβολαίου με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Ακόμη, ο πρώτος δεσμεύθηκε ότι θα αναρτήσει όλα τα στοιχεία για το θέμα στο facebook, όπως και ότι θα παραιτηθεί αν ο δημοσιογράφος του παρουσιάσει… μισό συμφωνητικό από την επίμαχη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χιώτης εξήγησε ότι ήρθε στην κατοχή του «ένα έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Κατρούγκαλος να υπογράφει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με έναν υπάλληλο του Δημοσίου για να διεκδικήσουν από κοινού ορισμένες αποδοχές και τη βελτίωση της υπηρεσιακής κατάστασης αυτού του υπαλλήλου».

Ανέφερε ακόμη ότι «με βάση αυτό το συμφωνητικό ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζεται να κατοχυρώνει αμοιβή 12% επί των ακαθαρίστων αποδοχών που θα έχει ο υπάλληλος εφόσον δημοσιοποιηθεί αυτό το χαρτί» και ότι «το συγκεκριμένο έγγραφο κατατέθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών την 27η Ιανουαρίου του 2015, ημέρα που ο κ. Κατρούγκαλος πληροφορείται από τον πρωθυπουργό ότι μπαίνει στην κυβέρνηση».

«Επειδή όποιος δικηγόρος μπαίνει στην κυβέρνηση αναστέλλεται η δικηγορική του ιδιότητα, υπάρχει μια τελευταία παράγραφος που λέει ότι σε περίπτωση διάλυσης της εταιρείας τα δικαιώματα διατηρεί ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Χιώτης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία παρανομία», αλλά μίλησε για «ζήτημα ηθικής τάξεως».

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2015 at 15:22 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply