Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Ελληνες ταξιδεύουν στο εξωτερικό το Πάσχα

20 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Η Ρώμη στην κορυφή των επιλογών – Ιταλοί, Πολωνοί, Αγγλοι, Ισπανοί και Αυστριακοί επιλέγουν Ελλάδα

ΡΩΜΗΙταλοί, Πολωνοί, Αγγλοι, Ισπανοί και Αυστριακοί εκδηλώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ελληνικούς προορισμούς την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα, από αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1/1 έως 10/2/2015. Για την Κύπρο η μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος παρατηρείται από Γερμανούς, Σέρβους, Αγγλους και Ελληνες.

Οι Ελληνες προτιμούν προορισμούς του εξωτερικού εφέτος, καθώς μόνο η Κέρκυρα περιλαμβάνεται ανάμεσα στις 15 δημοφιλέστερες επιλογές τους για τις αργίες του Πάσχα.

Με βάση τα στοιχεία, κάθε χρόνο παρατηρείται ότι μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές πόλεις, ενώ αυξάνεται για όλο και πιο μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης είναι η Ρώμη, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι.

Στην πέμπτη θέση είναι η Βουδαπέστη και στη συνέχεια το Αμστερνταμ, ενώ η Κέρκυρα έρχεται έβδομη.

Ακολουθούν η Λισαβόνα, η Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Βερολίνο, ενώ νέα είσοδο εφέτος αποτελεί η Νέα Υόρκη στη 12η θέση. Τις τρεις τελευταίες θέσεις καλύπτουν η Βιέννη, η Βαρσοβία και η Βενετία.

Την ίδια ώρα αυξημένες φαίνεται να είναι οι τιμές των ελληνικών πόλεων, για τις οποίες καταγράφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον την περίοδο του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει η Κέρκυρα, με ποσοστό 22% και μέση τιμή εφέτος 127 ευρώ, η Αθήνα έχει άνοδο 12% με τιμή 90 ευρώ, ενώ μικρότερες μεταβολές παρουσιάζουν η Θεσσαλονίκη (5%) με τιμή 77 ευρώ και το Ναύπλιο (3%), με τιμή 104 ευρώ.

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2015 at 23:26 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply