Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οικονομικό Επιμελητήριο: Κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα

20 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

«Η κυβέρνηση έχει ακόμα μία ευκαιρία -ίσως την τελευταία- να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές»

ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΕπισημαίνοντας τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας «που δεν μπορεί να περιμένει» και ασφυκτιά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων.Κόλλιας, κρίνει ότι στη μίνι Σύνοδο για την Ελλάδα «κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα». Η κυβέρνηση «έχει ακόμα μία ευκαιρία -ίσως την τελευταία- να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές, ώστε να πετύχει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει και ρευστότητα από τους δανειστές» τονίζει.

«Η συμφωνία, που επήλθε τα ξημερώματα με τους δανειστές, αποδεικνύει ότι σπαταλήσαμε ακόμα ένα μήνα, χωρίς να έχουμε υλοποιήσει τίποτα από τα όσα δεσμευθήκαμε με την επιστολή Βαρουφάκη της 23ης Φεβρουαρίου», εκτιμά ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Επιπλέον», σημειώνει, «κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα. Η πραγματική, όμως, οικονομία δεν μπορεί να περιμένει. Η αγορά ασφυκτιά. Η κυβέρνηση έχει ακόμα μία ευκαιρία – ίσως την τελευταία – να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές, ώστε να πετύχει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει και ρευστότητα από τους δανειστές».

«Η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και η οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, χωρίς να συνοδεύεται από ζεστό χρήμα, θα οδηγήσει την αγορά σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία, με ολέθριες συνέπειες. Επαναλαμβάνουμε ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αρκεί αυτή να τρέξει πολύ ταχύτερα και πάντα εντός ευρώ» τονίζει ο κ. Κόλλιας.

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2015 at 22:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply