Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποφυλακίστηκαν ο Μιχαλολιάκος και ο Λαγός

20 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Λόγω συμπληρώσεως του 18μηνου ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΑποφυλακίστηκαν την Παρασκευή λόγω συμπληρώσεως του 18μηνου, ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Στο βούλευμα που έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Κορυδαλλό καταγράφεται για τον Μιχαλολιάκο η απαγόρευση εξόδου του από την χώρα, ο κατ οίκον περιορισμός του με εξαίρεση την παρουσία του στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων του. Παράλληλα του επιβάλλεται η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γιάννη Λαγόεπιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση. Σε λίγες μέρες με τη λήξη του ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2015 at 22:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply