Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε κίνδυνο η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας τονίστηκε σε συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας

18 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Την Παρασκευή οι Περιφερειάρχες θα συναντηθούν με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ
Τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του τομέα της κτηνοτροφίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στη συνάντηση του με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ και Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπρόσωποι των 13 Περιφερειών και ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η καθυστέρηση της έγκαιρης σύνταξης των προπαρασκευαστικών πράξεων των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Τα σχέδια αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για την συνέχιση της καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, αλλά και για τη συνέχιση στη νέα ΚΑΠ.

Σχετικά ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Η κτηνοτροφία της χώρας είναι παραδοσιακά ο στυλοβάτης της πρωτογενούς παραγωγής. Κάθε θέση εργασίας στην κτηνοτροφία συμβάλει στη δημιουργία άλλων 17 θέσεων σε τομείς που σχετίζονται με αυτή. Ως Περιφέρειες στηρίζουμε στην πράξη τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα με έργα και δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Είναι ανάγκη να κατατεθούν άμεσα οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να τεθεί ο οδικός χάρτης για την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των βοσκοτόπων, ώστε να μπορούν να καταβληθούν έγκαιρα οι εξισωτικές αποζημιώσεις».

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, οι 13 Περιφερειάρχες θα έχουν συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Ευάγγελο Αποστόλου για το ζήτημα αυτό.

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2015 at 14:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply