Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χιόνια και στην Αττική, προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Δείτε που πρέπει να προσέξετε

31 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Γρεβενα - ΧΙΟΝΙΑ Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το απόγευμα της Τρίτης και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα να σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Λόγω των καιρικών συνθηκών διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο.

Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Το βράδυ, έντονη η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής και τα εκχιονιστικά έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται στις περιοχές Ψάθας, Πόρτο Γερμενού, Οινόης, Βιλίων, Αλεποχωρίου και επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων.

Επίσης, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου- Ωρωπού, Καλάμου- Ωρωπού, Καπανδριτίου- Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας, λόγω της χιονόπτωσης.

Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

Προβλήματα και στην κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στη γραμμή
724 τα δρομολόγια εκτελούνται έως την Αγ. Τριάδα, στη γραμμή 861 τα δρομολόγιά της εκτελούνται έως το Τέρμα της γραμμής 863 στη Μάνδρα, ενώ το 536 δεν διέρχεται από τις οδούς Αιολίδος, Κίου και Αρμονίας.

Επειδή ανάλογα με τον καιρό μπορεί να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα στις συγκοινωνίες, ο ΟΑΣΑ καλεί το επιβατικό κοινό να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό Κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας, διαβεβαίωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Ο στόχος των μέτρων είναι να υπάρχει θερμαινόμενος χώρος για την φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών, που έχουν ανάγκη αλλά και να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής

Παράλληλα, βρίσκονται σε ετοιμότητα μηχανήματα, που μπορούν να κάνουν εκχιονισμούς ενώ οι Δήμοι έχουν κάνει προμήθειες ποσοτήτων από αλάτι.

Ανά την επικράτεια της χώρας τα προβλήματα στην κυκλοφορεία εντοπίζονται στα εξής σημεία

Δύσκολη η κατάσταση στην Πελοπόννησο

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 118,5ο έως το 121ο χλμ, στο ύψος της Νεμέας.

Ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε εκ νέου περίπου στις 11:30 το βράδυ και η κυκλοφορία διεξάγεται πολύ αργά και σταθερά.

Αντίστοιχη είναι κατάσταση στο 205ο χλμ του νέου αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως – Καλαμάτας, στο ύψος της Τσακώνας.

Επισημαίνεται ότι σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και στα δύο ρεύματα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και αργά, ενώ η είσπραξη των διοδίων έχει ανασταλεί σε όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου.

Επιπλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης από το ύψος της διασταύρωσης Καρυών στο 30ο έως το 25ο χιλιόμετρο και κλειστός είναι ο δρόμος Σπάρτη -Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.

Με αλυσίδες και με δυσχέρεια γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δίκτυο της κεντρικής Πελοποννήσου, ενώ αρκετά είναι τα αποκλεισμένα χωριά στην ορεινή Πελοπόννησο, από τη χιονόπτωση.

Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, όπου με ερπυστριοφόρο όχημα, γίνεται απομάκρυνση δύο ατόμων από τα αυτοκίνητά τους που εγκλωβίστηκαν από το χιόνι στην περιοχή της Αλαγονίας στη Μεσσηνία.

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στην κεντρική Πελοπόννησο από το χιονιά, γι’ αυτό και οι οδηγοί καλούνται στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι, εφόσον είναι αναγκαίες, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Παραμένουν τα προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Λόγω του χιονιού συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδός Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο “Βόρρας” στην Πέλλα, ενώ κλειστή, εξαιτίας παγετού, είναικαι η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επίσης και η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Μεγ. Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), επαρχιακή οδό Βέροιας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 19ο-26ο χλμ., παλιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο-98,3ο χλμ., δημοτική Οδός Νάουσας- Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 10ο-17ο χλμ., επαρχιακή οδός Νάουσας-Σελίου, από 15ο – 20ο χλμ., επαρχιακή οδός Βέροιας-Δασκίου, απο 8ο μέχρι το 43ο χιλιόμετρο,, επαρχιακή οδός Βέροιας-Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως το 13ο χιλιόμετρο, επαρχιακή οδός Βέροιας-Τρίλοφου Φυτείας, από 5,300χ/θ έως 13,800χ/θ (νομός Ημαθίας), Εθνική οδός Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Παλιά Εθνική Οδός Θεσ/νίκης- Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Γερακινής, εντός Δ.Δ. Πολυγύρου, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου-Μ.Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), επαρχιακή οδός Νεοχωρίου-Βαρβάρας, επαρχιακή οδός Αρναίας – Σταυρού, παλιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Αρναία-Ταξιάρχη), διασταύρωση Βάβδου, προς Βάβδο, παλιά διασταύρωση Αγ.Προδρόμου (51ο χλμ.), πρώτη διασταύρωση Γεροπλάτανου (56ο χλμ.), διασταύρωση Σανών-Δουμπιών (53,5ο χλμ.) προς Σανά (νομός Χαλκιδικής).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται εξάλλου, η κίνηση των οχημάτων στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας: επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο-31ο χλμ.,επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο-25ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο-28ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο-50ο χλμ. (νομός Καστοριάς), Εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από 5ο χλμ έως 40 χλμ., επαρχιακή οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας από 32ο έως 50ο χλμ,επαρχιακή οδός Δεσκάτης-Καρπερού, εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας, από 32ο έως 50ο χλμ., επαρχιακή οδός Δεσκάτης-Καρπερού, σε όλο το τμήμα της οδού, επαρχιακή οδός Γρεβενών – Μετσόβου, από 12ο χλμ έως 40ο χλμ., επαρχιακή οδός Γρεβενών-Πολυνερίου, από 10ο χλμ έως 19ο χλμ., επαρχιακή οδός Κηπουρείου-Καλλιθέας (νομός Γρεβενών). Στο νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με αλυσίδες, εκτός από από την εθνική οδό Φλώρινας-Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης και Πέλλας),καθώς και την πεδινή περιοχή Αμυνταίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καρδιτσας-Άρτας, θέση “Τύμπανος”, από 38ο-61ο χλμ., επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας, θέση “Αγ.Νικόλαος”, από 12ο-22ο χλμ.,επαρχιακή οδό Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας -Μητρόπολης-Ι.Μ.Κορώνης Τσαρδακίου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Λίμνης Σμοκόβου, από το 21ο χλμ, επαρχιακή οδός Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου (θέση Ζαχαράκη), περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα (νομός Καρδίτσας), την εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας, από 19ο-75ο χλμ., την εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 36ο-62ο χλμ., επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από 22ο-40ο χλμ., επαρχιακή οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 7ο-15ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Χρυσομυλιάς, από 35ο – 42ο χλμ., το επαρχιακό οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Χαλκίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλληρόης, Στεφανίου, Κρανίας, Δολιανών, Πολυθέας, Μυλίας, του δήμου Καλαμπάκας, το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Πύλης (νομός Τρικάλων), καθώς και στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ, παλιά εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης, από 19 χ/θ (νομός Λάρισας).

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε, από τα 6,20 μέτρα στα 5,80 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα (στους Κήπους). Στη Ροδόπη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων των ποταμών, στις ισόπεδες διαβάσεις Ποντικόρεμα – Λισσός, ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου – Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης -Λοφαρίου.δολ

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2014 at 07:21 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply