Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βουλή: και άλλες 30.000 ευρώ στην Ένωση Τέως Βουλευτών

17 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η επιχορήγηση ανέρχεται συνολικά στις 60.000 ευρώ για το τρέχον έτος
ΒΟΥΛΗ
Άλλες 30.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση έχουν να λαμβάνουν οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές από την Βουλή, όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια».

Υπενθυμίζεται ότι άλλες 30.000 ευρώ είχε λάβει η Ένωση Τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από σχετικό αίτημα που είχε απευθύνει προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Σε συνέχεια της ίδιας επιστολής (από 29.8.2014) οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές θα λάβουν τώρα το ποσό των 30.000 ευρώ, φτάνοντας συνολικά για το τρέχον έτος τις 60.000 ευρώ. Η επιχορήγηση αυτή γίνεται από τον προϋπολογισμό της Βουλής «για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών».

Υπενθυμίζεται ότι οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές είχαν εγείρει διεκδικήσεις αναδρομικών αυξήσεων των αποδοχών τους βάσει των αναδρομικών που διεκδίκησαν οι δικαστικοί, με τους μισθούς των οποίων εναρμονίζεται και το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης (και αντιστοίχως της βουλευτικής σύνταξης). Όμως οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν εν μέσω κρίσης για τις προσφυγές τους στην Δικαιοσύνη ώθησαν πολλούς εξ αυτών να παραιτηθούν των διεκδικήσεών τους ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

το βήμα

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2014 at 21:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply