Πρόκειται για «ηλεκτρονικό ψάρεμα», με σκοπό να πείσουν τους ανυποψίαστους ενοικιαστές να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή και να στείλουν προσωπικά τους στοιχεία.

hlektronikes aggeliesΗ Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες διαδικτύου, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικές αγγελίες με απατηλό και παραπλανητικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις οποίες προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών, από ιδιώτη σε ιδιώτη.

Πρόκειται για «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing), με σκοπό να πείσουν τους ανυποψίαστους ενοικιαστές να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή ή/και να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.

Προκειμένου να είναι «πειστικές» οι αγγελίες αυτές, συχνά γίνεται αναφορά για μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, ενώ η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες, «επιδιώκεται» να γίνεται μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Οι χρήστες του διαδικτύου προτρέπονται να μην αποστέλλουν προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία τους σε άγνωστα άτομα, αλλά και να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους, όταν πρόκειται για ενοικιάσεις κατοικιών.

Oι χρήστες διαδικτύου μπορούν να επικοινωνούν για ανάλογα περιστατικά με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον τηλεφωνικό αριθμό 111 88, μέσω e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (iOS-Αndroid) CYBERKID.

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.