Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η χρήση κοκαΐνης τα Σαββατοκύριακα

8 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μελέτη στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ)

ΑΙΜΑΑυξημένη είναι η χρήση κοκαΐνης και άλλων ουσιών τα Σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ).

Σε υγρά δείγματα που συλλέγονται επί μία εβδομάδα ανιχνεύτηκε κοκαΐνη. Είναι η πρώτη φορά που διενεργήθηκε έρευνα για τέτοιες ενώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με Τα Νέα.

Πρόκειται για τη διπλωματική εργασία της χημικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, Σοφίας Βελούτσου, που έγινε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με ειδίκευση στη Χημεία Περιβάλλοντος.

Η ίδια έρευνα επιβεβαίωσε ότι στην πόλη γίνεται γενικότερα χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Στα νερά του βιολογικού καθαρισμού ανιχνεύτηκαν, εκτός από κοκαΐνη, κάνναβη, ηρωίνη και δύο είδη αμφεταμίνης.

Η αυξημένη χρήση κοκαΐνης τα Σαββατοκύριακα οφείλεται σύμφωνα με την χημικό στο γεγονός ότι «ενώ αποτελεί διεγερτική ουσία που την καθιστά ιδανικό ναρκωτικό “διασκέδασης” είναι και ιδιαίτερα ακριβή. Έτσι η χρήση της είναι πιο διαδεδομένη τις ημέρες αργίας».

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2014 at 21:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply