Τι πρέπει να προσέξει η μέλλουσα μητέρα
egkumwsynhΤο μυστικό για να ελέγξετε το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να ακολουθήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που θα βοηθήσει το μωρό σας να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Αλλά πόσες θερμίδες χρειάζεστε πραγματικά;

Μπορεί να χρειάζεστε κάποιες επιπλέον θερμίδες, δεν είναι απαραίτητο όμως να «τρώτε για δύο.» Η μέση έγκυος γυναίκα χρειάζεται περίπου μόνο 300 επιπλέον θερμίδες συγκριτικά με την περίοδο προτού μείνει έγκυος. Αυτό θα τη βοηθήσει να αποκτήσει το σωστό βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε τον γιατρό σας πόσο βάρος θα πρέπει να πάρετε. Σε γενικές πάντως γραμμές το λογικό είναι να πάρετε περίπου 2 κιλά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης, 6 κιλά στο δεύτερο και 5-6 στο τρίτο. Το ιδανικό, δηλαδή, είναι να πάρετε συνολικά 13-14 κιλά, στόχος που πολλές γυναίκες καταφέρνουν να «πιάσουν».

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αποκτήσετε το σωστό βάρος αν περιμένετε δίδυμα, επειδή το βάρος σας επηρεάζει το βάρος των μωρών.

Συνήθως όμως τα δίδυμα γεννιούνται νωρίτερα από την ημερομηνία τοκετού που δίνει ο γιατρός, οπότε το βάρος είναι σημαντική παράμετρος για την υγεία τους. Μπορεί μάλιστα να χρειαστεί να καταναλώνετε μεταξύ 3.000 και 3.500 θερμίδων την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για τον έλεγχο του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο baby.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.