Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κι όμως! Οι Βρετανοί δανείζουν τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα

5 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Είναι η πρώτη φορά που το Βρετανικό Μουσείο δίνει ένα από τα εκθέματα των ελληνικών Μαρμάρων δανεικό σε άλλο μουσείο.

VRETANIKO MOYSEIOΟ Κηφισός ή Ιλισσός, ένα από τα εκθέματα που ο Λόρδος Έλγιν αφαίρεσε από τον Παρθενώνα και από το 19ο αιώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί στο Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη.

Για πρώτη φορά το Βρετανικό Μουσείο επιλέγει να δανείσει ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε άλλο Μουσείο, κίνηση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον Νιλ ΜακΓκρέγκορ, διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου το άγαλμα του Ποτάμιου Θεού θα δοθεί στο Ερμιτάζ με αφορμή τον εορτασμό των 250 ετών από τη δημιουργία του. Θα παραμείνει εκεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα μουσείο του κόσμου, για τον κόσμο και τίποτε δεν το αποδεικνύει περισσότερο παρά ένα δάνειο ενός γλυπτού του Παρθενώνα στο Ερμιτάζ για τον εορτασμό των 250 ετών από τη δημιουργία του» αναφέρει ο ΜακΓκρέγκορ .

Η είδηση φιλοξενείται στις περισσότερες σελίδες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, όπως ο Guardian, το Sky News και το BBC στις οποίες γίνεται αναφορά στην ελληνική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και στο πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα της Αμάλ Κλούνεϊ.

thetoc

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2014 at 18:55 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply