Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα στα δωμάτια ξενοδοχείων

29 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ίσως να αλλάξετε γνώμη για το πώς θα περάσετε τη νύχτα
THLEKONTROLΈνα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κανείς όταν μπαίνει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, αφού περιηγηθεί στο χώρο συνήθως είναι να… πάρει στο χέρι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και να αρχίσει να αλλάζει τα κανάλια.

Μόλις διαβάσετε το παρακάτω κείμενο… το πιο πιθανό είναι να θελήσετε να… αλλάξετε συνήθειες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ιστοσελίδα της, το πιο βρώμικο αντικείμενο στα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι το τηλεκοντρόλ.

Η έρευνα έγινε σε πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες στις ΗΠΑ, αφότου είχε περάσει η καμαριέρα για τον καθαρισμό των δωματίων.

Με τη βοήθεια υπεριώδους φωτός, οι ερευνητές ανακάλυψαν την «αόρατη» στο γυμνό μάτι βρωμιά, η οποία εντοπίστηκε ακόμη στους καναπέδες και τις κουρτίνες. Ωστόσο, το πιο βρώμικο αντικείμενο δεν ήταν άλλο από τα τηλεχειριστήρια για την τηλεόραση, στα οποία βρέθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις βακτηρίων, πολύ πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Σε ένα τηλεκοντρόλ εντοπίστηκε E.coli ενώ σε ένα άλλο το ιδιαίτερα μεταδοτικό βακτήριο του σταφυλόκοκκου, το οποίο είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. «Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μάλλον πήγε στο μπάνιο, αλλά δεν έπλυνε τα χέρια του μετά» εξήγησε η μικροβιολόγος Dr. Luisa Ikner από το εργαστήριο Gerba στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Οι πιο καθαροί χώροι στα δωμάτια των ξενοδοχείων βρέθηκε ότι ήταν οι διακόπτες, τα ξυπνητήρια και τα κομοδίνα.

newsbeast

This entry was posted on Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, 2014 at 14:41 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply