Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπουτάρης: Τεράστια επιτυχία να έρθουν 50.000 για το Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

16 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣΔεν φτάνει που ο Γιάννης Μπουτάρης φωτογραφήθηκε ημίγυμνος για το περιοδικό Adore της εφημερίδας Μακεδονία στο αφιέρωμα κατά του AIDS αλλά προχώρησε και σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «τεράστια επιτυχία» να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν στο Gay Pride 50.000 άνθρωποι «απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της Βιέννης στην οποία κάθε χρόνο διαδηλώνουν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων περίπου 600.000 άνθρωποι.

«Εγώ δεν λέω να έρθουν 600.000 άτομα στη δική μας πόλη. Ας έρθουν 50.000 – γιατί αυτή είναι η αναλογία. Αν μπορέσουμε να φέρουμε 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, θα είναι κάτι μεγάλο για την πόλη. Τώρα δεν έχουμε παραπάνω από 2.000-3.000 άτομα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Αν αυτοί γίνουν 50.000, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ωστόσο στην ίδια συνέντευξη διατυπώνει την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ποτέ μια εξαιρετικά ανοιχτή πόλη, τουλάχιστον όχι στη δική μου γενιά».

πρώτο θέμα

This entry was posted on Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2014 at 18:39 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply